Διστακτικοί οι επενδυτές στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πραγματοποιούν μικρές μεταβολές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να αναζητούν νέα ώθηση καθώς αφομοίωσαν περισσότερα εταιρικά κέρδη.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,1%, ο δείκτης S&P 500 πραγματοποιεί κέρδη 0,1%, και ο δείκτης NASDAQ Composite σημειώνει άνοδο 0,1%.

Οι επενδυτές προσπαθούν να μετρήσουν την οικονομική υγεία των ΗΠΑ

Οι κύριοι δείκτες σημείωσαν ισχυρό ράλι την Τετάρτη, αφού τα ελαφρώς ηπιότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή είδαν τους traders να πείθονται περισσότερο ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, ενώ ο πληθωρισμός μειώθηκε τον Απρίλιο, παρέμεινε πολύ πάνω από τον ετήσιο στόχο του 2% της Fed. Ήρθε επίσης μετά από μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη εκτύπωση του δείκτη τιμών παραγωγού την Τρίτη.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας για πρώτη φορά ήταν υψηλότερος από ό, τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, αν και ο αριθμός μειώθηκε σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν στις 222.000 την εβδομάδα που έληξε στις 11 Μαΐου, από το αναθεωρημένο προς τα πάνω σύνολο των 232.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι οικονομολόγοι είχαν ζητήσει 219.000 αναγνώσεις.

Οι αριθμοί έρχονται καθώς οι αξιωματούχοι της Federal Reserve προσπαθούν να αξιολογήσουν την υγεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

Σημάδια άμβλυνσης της ζήτησης εργασίας θα μπορούσαν να ανακουφίσουν κάποια ανοδική πίεση στους μισθούς και, κατ’ επέκταση, στον πληθωρισμό, ενισχύοντας δυνητικά την υπόθεση της Fed να μειώσει τα επιτόκια από τα υψηλά των δύο και πλέον δεκαετιών.

Τα στοιχεία νωρίτερα αυτόν τον μήνα έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε τον Απρίλιο τον λιγότερο αριθμό θέσεων εργασίας σε έξι μήνες, ενώ ο ρυθμός αύξησης των ετήσιων μισθών μειώθηκε κάτω από το 4% για πρώτη φορά σε σχεδόν τρία χρόνια.

Τα αδύναμα στοιχεία λιανικών πωλήσεων για τον Απρίλιο, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, ενίσχυσαν επίσης τις ελπίδες ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί τους επόμενους μήνες.

«Οι αγορές προθεσμιακών κεφαλαίων της Fed τιμολογούν τώρα περίπου 51 μονάδες βάσης περικοπών το 2024, σύμφωνα με τη δική μας περίπτωση βάσης για δύο μειώσεις επιτοκίων 25 μονάδων βάσης της Fed φέτος, ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο», σχολίασαν οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Walmart σημειώνει άνοδο 4,9%. αφού ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου ξεπέρασε τις τριμηνιαίες προσδοκίες κερδών και εσόδων, βοηθούμενος από σημαντικά κέρδη ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η μετοχή της Chubb (NYSE:CB) πραγματοποιεί άνοδο 7,8%, μετά την αποκάλυψη της Berkshire Hathaway του Warren Buffett (NYSE:BRKa) ότι είχε αποκτήσει μερίδιο 6,72 δισ. δολαρίων στην ασφαλιστική εταιρεία.

Η μετοχή της Cisco Systems (NASDAQ:CSCO) καταγράφει άνοδο 2,6%, αφού ο κατασκευαστής εξοπλισμού επικοινωνιών ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη.

Η μετοχή της Meta Platforms (NASDAQ:META) υποχωρεί 0,5%, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για τη μητρική του Facebook σχετικά με φερόμενες παραβιάσεις του αυστηρού νόμου για το διαδικτυακό περιεχόμενο του μπλοκ που σχετίζονται με κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών.

Η μετοχή της AMC Entertainment (NYSE:AMC) και η μετοχή της GameStop (NYSE:GME) πραγματοποιούν διψήφιες απώλειες. καθώς οι αγορές πίσω από αυτές τις λεγόμενες μετοχές meme εξαντλήθηκαν.

Η μετοχή της Dell ενισχύεται 1,7%. αφού η επενδυτική εταιρεία Evercore ISI αύξησε την τιμή-στόχο της για τον τεχνολογικό γίγαντα, με αξιολόγηση «outperform», στα 165 δολάρια από 140 δολάρια, δηλώνοντας ότι πιστεύουν ότι η εταιρεία έχει κερδίσει μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων για την ανάπτυξη διακομιστών AI της Tesla.

Η μετοχή της Deere & Company (NYSE:DE) υποχωρεί 5,2%. αφού ο κατασκευαστής γεωργικών και κατασκευαστικών μηχανημάτων προσέφερε απογοητευτικές εκτιμήσεις για τα κέρδη, ακόμη και μετά την ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα στοιχεία για το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο.

Τα JD (NASDAQ:JD) ADRs αυξήθηκαν κατά 3,9%, αφού ο κινεζικός λιανοπωλητής ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα έσοδα του πρώτου τριμήνου, καθώς οι μειώσεις τιμών και τα εκπτωτικά κουπόνια βοήθησαν τους πελάτες που είχαν επίγνωση των τιμών.

Το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται ανοδικά

Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, συνεχίζοντας τον πρόσφατο θετικό τόνο μετά την απελευθέρωση του πληθωρισμού καταναλωτή στις ΗΠΑ και τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη έλξη των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται 1% υψηλότερα στα 79,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent ενισχύεται κατά 0,8% στα 83,41 δολάρια το βαρέλι.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν την προοπτική για χαμηλότερα επιτόκια, ενισχύοντας δυνητικά τη μελλοντική παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα και, κατ’ επέκταση, τη ζήτηση πετρελαίου.

Τα επίσημα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν επίσης ότι τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ συρρικνώθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια περισσότερο από το αναμενόμενο την εβδομάδα έως τις 10 Μαΐου, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η ζήτηση βελτιώνεται στον μεγαλύτερο καταναλωτή καυσίμων στον κόσμο, ειδικά καθώς πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος που πλήττει τα ταξίδια.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο