Doppler: Η είσοδος του Νίκου Καραμούζη εγγυάται πλέον την απρόσκοπτη λειτουργία της και όχι μόνον…

  • DOPPLER – απάντηση:

O επιχειρηματικός σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει ότι θα αγγίξει τα 40 εκατομμύρια ευρώ στην πενταετία, υπερδιπλασιάζοντας το τζίρο της που το 2023 ανήλθε σε περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ.

Η εισηγμένη θα προβεί σε σειρά επενδύσεων για νέες εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, που εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν τη δυναμική της τα επόμενα χρόνια.

Η Doppler έχει λάβει έγκριση για τη συμμετοχή της σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και εκκρεμεί η έγκριση για δεύτερο, προκειμένου η εταιρεία να προβεί στην υλοποίηση συνολικών επενδύσεων που θα αγγίξουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Doppler

Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων είναι για το διάστημα 2024-2027. Στο επίκεντρο βρίσκεται η “πράσινη” ανάπτυξη και μεταποίηση. Στο κάδρο εξαγορά εκτός Ελλάδας – Εξαγωγές σε 92 χώρες

Στο στόχαστρο της Doppler είναι να προχωρήσει σε εξαγορά εκτός Ελλάδας για να διευρύνει το εκτόπισμά της, γεγονός στο οποίο θα τη βοηθήσει σημαντικά η επένδυση του fund Καραμούζη. ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ το συγκεκριμένο Fund απέκτησε το 35% της εταιρείας στη τιμή των 0,3500 ευρώ 

ΕΔΩ να σημειωθεί ότι προ μηνός μέσω (2) πακέτων μεταβιβάστηκαν 200 χιλ. τεμάχια σε τιμές 1,2000 με 1,24000 ευρώ. 

Doppler

Αυτήν τη στιγμή η εξαγωγική της δραστηριότητα εντοπίζεται σε 92 χώρες μεταξύ των οποίων το Περού και το Εκουαδόρ. Η ισχυρή εξαγωγική της δραστηριότητα αποτελεί βασικό κίνητρο για τον επενδυτή στην προκειμένη περίπτωση.

Την τελευταία διετία η εταιρεία κατάφερε να ενισχύσει τις πωλήσεις της στην Ελλάδα, καθώς από 95%-5% που ήταν η αναλογία πωλήσεων εξωτερικού-εσωτερικού, πλέον κινείται στα επίπεδα του 85%-15% με στρατηγική απόφαση των μετόχων της να στραφούν και στην εσωτερική αγορά.

Η εταιρεία διατηρεί ποσοστό συμμετοχής 10% σε κινεζική εταιρεία με την ονομασία Doppler China. Σύμφωνα με την κυρία Σταυροπούλου, η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει πύργο δοκιμών στην κινεζική αγορά, γεγονός που προσφέρει τη δυνατότητα στην Doppler να εξυπηρετεί πελάτες της στην Ασία, αξιοποιώντας τις οικονομίες κλίμακας που δημιουργούνται.

  • TIMH ΜΕΤΟΧΗΣ: 0,9000 ευρώ  και αποτίμηση 10,81 εκατ. ευρώ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 0,810 1,100  11,73
30 ημερών 0,770 1,320 -17,36
3 μηνών 0,770 1,450   0,00
6 μηνών 0,620 1,450  22,70
12 μηνών 0,540 1,450  -5,66

 

H EIΣΟΔΟΣ του κ. Νίκου Καραμούζη** εγγυάται πλέον την απρόσκοπτη λειτουργία της Doppler η οποία κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει μία κλασική turnaround story. Αλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός της ανάμειξης του.

Doppler

** Ο κ. Ν. Καραμούζης κατέχει τη θέση του Προέδρου της Grant Thornton, Ελλάδος, είναι μέλος Δ.Σ. της Eurobank Cyprus LTD και της Eurobank Private Bank Luxembourg S.A.

Είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Master Degree στα Οικονομικά, American University, Η.Π.Α. και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με εξειδίκευση σε Θέματα Νομισματικής Πολιτικής & Διεθνών Οικονομικών, Pennsylvania State University, Η.Π.Α.

Είναι Μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις, Μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, Μέλος Δ.Σ. στην Quest Holdings, Μέλος Δ.Σ. στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.), Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής της Stanton Chase, Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής ΕΛΙΑΜΕΠ και συμμετέχει στην Επιτροπή Σοφών για το σχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδας.

*******

H ETAIΡΕΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ για την πλήρη επαναφορά της

  • Αποδεδειγμένης αξίας και το KNOW HOW της…

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ 

Doppler

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο