Δωρεά μαμούθ από τον Warren Buffett

Pilot
The Office, Warren Buffett, 'The Search Committee, Part 1', Season 7, Ep. #25, 05/19/2011, ©NBC

Warren Buffett

Ο Warren Buffett δώρισε άλλα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών της Berkshire Hathaway στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και σε τέσσερις οικογενειακές φιλανθρωπικές οργανώσεις, τη μεγαλύτερη ετήσια δωρεά του από τότε που άρχισε να τις κάνει το 2006.


Η δωρεά του Buffett αύξησε τη συνολική προσφορά του στις φιλανθρωπικές οργανώσεις σε περίπου 57 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών φιλανθρωπικών οργανώσεων τους τελευταίους δύο Νοεμβρίου.


Η τελευταία δωρεά, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, περιελάμβανε περίπου 13 εκατομμύρια μετοχές κατηγορίας Β της Berkshire.


Ο Buffett δώρισε 9,93 εκατομμύρια μετοχές στο Ίδρυμα Gates και έχει δωρίσει συνολικά περισσότερα από 43 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών της Berkshire.


Δώρισε επίσης 993.035 μετοχές στο Ίδρυμα Susan Thompson Buffett, που πήρε το όνομά του από την αείμνηστη πρώτη σύζυγό του, και 695. 122 μετοχές σε καθεμία από τις τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις με επικεφαλής τα παιδιά του Howard, Susan και Peter: το Ίδρυμα Howard G. Buffett, το Ίδρυμα Sherwood και το Ίδρυμα NoVo.

Ο Μπάφετ, 93 ετών, σχεδιάζει να δωρίσει περισσότερο από το 99% της περιουσίας που έχτισε στην Ομάχα της Νεμπράσκα, την οποία διαχειρίζεται από το 1965, με τα παιδιά του να υπηρετούν ως εκτελεστές της διαθήκης του.


Η Berkshire είναι ένας όμιλος περίπου 880 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχει δεκάδες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρόμων BNSF και της ασφάλισης αυτοκινήτων Geico, καθώς και μετοχές όπως η Apple (NASDAQ: AAPL).


Ο Μπάφετ εξακολουθεί να κατέχει το 14,5% των εκκρεμών μετοχών της Berkshire, σύμφωνα με μια ρυθμιστική κατάθεση της Παρασκευής, παρά το γεγονός ότι έχει δώσει περισσότερο από το ήμισυ των μετοχών του από το 2006.


Η περιουσία του ύψους 128,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον καθιστά τον 10ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.


Σε δήλωσή του, ο Μπάφετ είπε ότι άξιζε περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια όταν ξεκίνησαν οι δωρεές, αλλά ότι τα οφέλη από τη σύνθεση, την «απλή και γενικά υγιή ανάπτυξη κεφαλαίων» στην Berkshire και τον «αμερικανικό ούριο άνεμο» παρήγαγαν τον τρέχοντα πλούτο του.

Ο Buffett, ο Bill Gates και η Melinda French Gates πρωτοστάτησαν επίσης στο Giving Pledge, στο οποίο 245 άτομα όπως ο Sam Altman της OpenAI, ο Michael Bloomberg, ο Carl Icahn, ο Elon Musk και ο Mark Zuckerberg διέθεσαν τουλάχιστον το ήμισυ του πλούτου τους σε φιλανθρωπία.


Το Ίδρυμα Susan Thompson Buffett εργάζεται στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας. Το Ίδρυμα Howard G. Buffett εργάζεται για την ανακούφιση της πείνας, τον μετριασμό των συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, και τη βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας. Το Ίδρυμα Sherwood υποστηρίζει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της Νεμπράσκα και το Ίδρυμα NoVo έχει πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται σε κορίτσια και γυναίκες.


Η κατάθεση της Παρασκευής δείχνει με βάση τις συμμετοχές του Buffett ότι η Berkshire έχει επαναγοράσει ελάχιστες ή καθόλου δικές της μετοχές από τις 19 Απριλίου.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο