Δώστε “καλάθι” με κίνητρα και στους επιχειρηματίες! Aποκηρύξτε την Σοβιετία!!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ σήμερα στο Capital…

ΤΙΤΛΟΣ: “Καλάθι επιχειρηματιών” με παγωμένους φόρους. Γιατί όχι;

Βλέπουμε και ακούμε πολλά για τα καλάθια της νοικοκυράς. Πολλά για τα καλάθια των κρατικών υπαλλήλων. Παρατάσεις,  ως και το τέλος του χρόνου στα δελτία και στα κουπόνια… Αλλά για μέτρα σταθερής ανάπτυξης, απολύτως τίποτε.

Για την κατάργηση των, εντελώς ακαταλαβίστικών, τελών των επιτηδευματιών,  θα τα ξαναδούμε το 2025. Και ένας Θεός ξέρει πώς θα έχουν τότε τα πράγματα και στην οικονομία.

Αλλά για την αγορά (αυτή την αγορά τέλος πάντων που θέλουμε να νομίζουμε ότι είναι και ανταγωνιστική στην Ε.Ε.) ούτε κουβέντα,  ούτε λόγος. Ούτε πλάγιος ήχος, να σου δίνει κάποια ιδέα για την επόμενη μέρα.

Δεν ακούσαμε και δεν θα ακούσουμε και στις προγραμματικές που θα γίνουν στη Βουλή, τις επόμενες μέρες. Και είναι βέβαιο αυτό. Βγαίνει και από τη “μετάφραση” των διαρροών, για τα όσα θα ακούσουμε.

Γενικό συμπέρασμα. Το περιβάλλον της πολύχρονης ελληνικής σοβιετίας παραμένει. Παραμένει ως έχει εδώ και περίπου μισό αιώνα.

Αποδιοπομπαίος (επί της ουσίας) ο επιχειρηματίας στην Ελλάδα. Και ο πολύ μεγάλος. Και ο σχετικά μεγάλος… Και ο μεσαίος, ο μικρός ή ιδιώτης (επιτηδευματίας). Όλοι είναι μόνο για άρμεγμα. Είναι μόνο για χαράτσια. Είναι μόνο για να ακούνε την πολιτική. Αλλά να μην έχουν άποψη. Να μην έχουν γνώμη στον διάλογο με την Πολιτεία.

Αν ζείτε με την εντύπωση ότι υπήρξε έστω και μία κυβέρνηση (σε όλη την ελληνική σοβιετία της 45ετίας) η οποία στήριξε την οικονομική της πολιτική ή έβαλε κάτω και μέτρησε θέσεις ή και προτάσεις παραγωγικών τάξεων, κατά τον σχεδιασμό του όποιου προγράμματος, κάνετε μέγα λάθος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ιδέτε

https://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3724866/-kalathi-epixeirimation-me-pagomenous-forous-giati-oxi/

[email protected]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο