Dow Jones Futures: Γιατί είναι μια τόσο επικίνδυνη αγορά. Τι κάνουμε τώρα(;)

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones θα ανοίξουν το απόγευμα της Κυριακής, μαζί με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 και του Nasdaq. Αξίζει να παρακολουθήσετε την Tesla (TSLA) και αρκετές μετοχές chip.

Ο Nasdaq έφτασε στο υψηλό του 2023 την περασμένη εβδομάδα, αλλά τελείωσε με μικρά κέρδη. Ο S&P 500 και ο Dow Jones υποχώρησαν για την εβδομάδα, ενώ το εύρος της αγοράς παρέμεινε αδύναμο. Το ράλι παρουσίασε μικτές ενέργειες την περασμένη εβδομάδα.

  • Επίσης, δεν υπάρχουν πολλές μετοχές που προσφέρουν σήματα αγοράς και ορισμένες από αυτές έχουν… ταλαντευτεί γρήγορα. Αλλά ένα ασταθές ράλι είναι επικίνδυνο για τους επενδυτές. Είναι μία περίοδος που συνηγορεί στο να είναι κανείς κυρίως σε μετρητά.

Η μετοχή της Tesla προσπαθεί να ανακάμψει, αλλά αντιμετωπίζει βασική αντίσταση καθώς χτίζει τη δεξιά πλευρά μιας βάσης. Τα chip plays που σχετίζονται με EV On Semiconductor (ON), Axcelis Technologies (ACLS) και Aehr Test Systems (AEHR) διαπραγματεύονται όλα κοντά σε υποψήφιες περιοχές εισόδου.

  • Εν τω μεταξύ, η Advanced Micro Devices (AMD), η Lam Research (LRCX) και η Broadcom (AVGO) είναι κοντά σε πιθανά σημεία αγοράς.

Προσοχή επίσης στη Sarepta Therapeutics (SRPT) τη Δευτέρα. Η μετοχή της SRPT είχε αναστολή διαπραγμάτευσης από το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Παρασκευής, καθώς μια συμβουλευτική επιτροπή του FDA συζήτησε εάν θα συνιστούσε τη γονιδιακή θεραπεία του Sarepta για ασθενείς με μυϊκή δυστροφία Duchenne.

  • Η επιτροπή ψήφισε οριακά με 8-6 υπέρ μιας ταχείας έγκρισης. Η FDA δεν χρειάζεται να παρακολουθήσει την ψηφοφορία της επιτροπής, αλλά τη λαμβάνει υπόψη της. Η μετοχή SRPT υποχώρησε 8,2% για την εβδομάδα έως την Πέμπτη, καθώς τα έγγραφα ενημέρωσης του FDA υποδήλωναν ότι η θεραπεία μπορεί να απορριφθεί.

Dow Jones Futures Σήμερα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Dow Jones ανοίγουν στις 6 μ.μ. ET την Κυριακή, μαζί με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 και του Nasdaq 100. Θυμηθείτε, ότι η δράση μιας νύχτας στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Dow δεν… μεταφράζεται απαραίτητα σε πραγματικές συναλλαγές στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του χρηματιστηρίου.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 1,1% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές της περασμένης εβδομάδας. Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,3%. Ο σύνθετος Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,4%. Ο της μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 υποχώρησε 1%. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,46%, σημειώνοντας ανάκαμψη την Παρασκευή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν 1,8% στα 70,04 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, μειωμένα κατά 15,1% σε τέσσερις εβδομάδες. Οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν 4%. Ο χρυσός υποχώρησε 0,1%, και το ασήμι σημείωσε βουτιά 6,8%.

Μετοχή Tesla

Η Tesla υποχώρησε 1,2% στα 167,98 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζοντας να διαπραγματεύεται γύρω από τον κινητό μέσο όρο 21 ημερών. Την Παρασκευή, οι μετοχές άνοιξαν δυναμικά, αλλά αντιστράφηκαν χαμηλότερα από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών.

Εάν η μετοχή της Tesla σημειώσει κάποια ανοδική πρόοδο, θα έχει σημείο αγοράς τα 207,89 από μια βάση διπλού πυθμένα. Η βάση έχει σχηματιστεί κάτω από τη γραμμή των 200 ημερών, αλλά το σημείο αγοράς είναι πλέον πάνω από το μακροπρόθεσμο συρόμενο όριο των 200 ημερών. Οι ταύροι της TSLA θα μπορούσαν να… κατασκοπεύσουν επιθετικές εγγραφές, όπως η γραμμή των 50 ημερών ή ίσως μια πτωτική γραμμή τάσης από την κορυφή της τρίμηνης ενοποίησης, αλλά οι κίνδυνοι μπορεί να είναι αυξημένοι, ειδικά στην τρέχουσα αγορά.

Την Παρασκευή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, επιβεβαίωσε ότι η Linda Yaccarino, η οποία μόλις παραιτήθηκε από τη θέση της διευθύντριας διαφημίσεων της NBC Universal, θα είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter. Ο Μασκ είχε αναρτήσει στο Twitter το απόγευμα της Πέμπτης ότι βρήκε νέο ηγέτη για τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό οδήγησε τη μετοχή της Tesla σε ράλι στο κλείσιμο. Το Yaccarino θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζωογόνηση των εσόδων από διαφημίσεις του Twitter.

Για τους επενδυτές μετοχών της TSLA, ο Μασκ μπορεί να έχει περισσότερο χρόνο να αφιερώσει στην Tesla, αν και θα παραμείνει υπεύθυνος για το προϊόν και την τεχνολογία του Twitter.

Chip Stocks προς παρακολούθηση

Η On Semiconductor είναι προμηθευτής τσιπ της Tesla. Η μετοχή της ON διαπραγματεύεται σχετικά στενά ακριβώς πάνω από τη γραμμή κίνησης των 50 ημερών εντός τριμήνου ενοποίησης. Την Παρασκευή, η μετοχή της On Semiconductor προσπάθησε να εκκαθαρίσει τις πρόσφατες συναλλαγές της, σημειώνοντας πρόωρη είσοδο, αλλά οι μετοχές διέγραψαν γρήγορα τα κέρδη. Οι επενδυτές θα μπορούσαν ακόμα να χρησιμοποιήσουν μια κίνηση πάνω από το υψηλό της 8ης Μαΐου στα 81,72 για να ξεκινήσουν μια θέση. Αυτό είναι πιθανώς ένα πιο ασφαλές στοίχημα από την αγορά μετοχών ON σε ξεκάθαρο σημείο, με σημείο αγοράς 87,65.

Η Onsemi είναι σημαντικός πελάτης για τον εξοπλισμό chip tests της Aehr Test Systems. Η μετοχή της AEHR πουλήθηκε σκληρά από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Απριλίου, αλλά βρήκε υποστήριξη στη γραμμή των 200 ημερών. Οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά από τότε, σημειώνοντας άνοδο 2% στa 27,67 δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Αλλά η μετοχή της Aehr εξακολουθεί να είναι κάτω από τη γραμμή των 50 ημερών. Μια αποφασιστική ανάληψη της γραμμής των 50 ημερών θα πρόσφερε μια επιθετική είσοδο για τη μετοχή AEHR σε μια νέα, αναδυόμενη ενοποίηση. Όπως και με την ON, είναι πιθανώς πιο ασφαλές να αγοράσετε την Aehr Test Systems από μια πρώιμη είσοδο έναντι ενός παραδοσιακού σημείου αγοράς.

Η μετοχή της AMD εκτοξεύτηκε κατά 19% στις έξι συνεδριάσεις έως τις 11 Μαΐου, προσφέροντας πρόωρη είσοδο στις 8 Μαΐου καθώς έτρεχε πάνω από τη γραμμή των 50 ημερών. Την Παρασκευή οι μετοχές υποχώρησαν 1,9% στα 95,26. Στην ιδανική περίπτωση, ο γίγαντας των τσιπ θα σφυρηλατούσε a handle in its cup base η οποία αυτή τη στιγμή έχει 102,53 σημείο αγοράς.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο