Δοξάστε με! Από τον Νίκο Τοτολάκη (StockJackal)

ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ!!!!

Από τον Νίκο Τοτολάκη (StockJackal)

Περιδιαβαίνοντας τα (χρηματιστηριακής θεματολογίας) sites και fora, μπορεί κανείς να βρει χρήσιμες πληροφορίες, απόψεις και εκτιμήσεις για την πορεία δεικτών, μετοχών, εμπορευμάτων και κάθε λογής προϊόντος που τίθεται σε διαπραγμάτευση. Χρόνο και διάθεση να έχεις, αλλά κυρίως κριτική σκέψη για να ‘’φιλτράρεις’’ τις προσλαμβάνουσες και να πάρεις τις σωστές αποφάσεις.

  • Εύκολο δεν είναι!!! Και όποιος το πιστεύει και παρασύρεται εύκολα, συνήθως καταλήγει με ζημιές που δύσκολα γίνονται διαχειρίσιμες στο τέλος.

Ειδικότερα όταν του αναλύουν – με το ανάλογο επιβλητικό ύφος και ‘’στεντόρεια’’ γραφή – ότι οι αρνητικές αποκλίσεις, τα κεριά και οι ταλαντωτές, έχοντας συνωμοτήσει στο διαγραμματικό τους περιβάλλον, προοιωνίζονται ανελέητη πτώση της μετοχής/δείκτη και χλαπαταγή!!!

  • Αντιθέτως, τα εκπληκτικά θεμελιώδη κάποιων εταιριών με τα εξωφρενικά μικρά p/e, τις τρομερές αναπτυξιακές τους προοπτικές και τα τρελά ετήσια ΕΒΙΤDA, έχουν προσυπογράψει “εν χορώ” την εκτόξευσή τους στην στρατόσφαιρα!

Κάποιες φορές μάλιστα, για το ίδιο προϊόν, οι δύο “ενδείκτες κίνησης” συγκρούονται σφοδρά, προκαλώντας στους αναγνώστες-επενδυτές σύγχυση ανάλογη με αυτή στην οποία βρισκόταν ο αείμνηστος Παπαγιαννόπουλος στην Ελληνική ταινία: “Για ποιον χτυπά η κουδούνα” Ποιος αλήθεια δεν θυμάται το αμίμητο: “Τώρα βγαίνω ή μένω”?

  • Προσωπικά είμαι οπαδός της τρίτης όψης του νομίσματος (ναι, υπάρχει ΚΑΙ τρίτη)!!! Την αντιπροσωπεύει μια ξενόγλωσση ρήση δικής μου επινόησης. ‘’Follow the trend, or pay the price my friend’’!!!

Παραδόξως, αποδίδει περισσότερο από κάποιες περισπούδαστες αναλύσεις ‘’πάμπλουτων’’ προβλεπτών, που όπως υποψιάζομαι κάνουν το κέφι τους και περνούν απλώς την ώρα τους, προσπαθώντας να μας πείσουν για τις προφητικές τους ικανότητες…

Ν.Τ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο