Δυνητικά καταστροφική για την δημοσιογραφία η τεχνητή νοημοσύνη

  Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος του Τύπου Μπάρι Ντίλερ προειδοποίησε ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης θα αποδειχθεί «καταστροφική» για τη δημοσιογραφία, εκτός εάν οι εκδότες είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων για να ασκήσουν έλεγχο.

  Μιλώντας στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ερευνητική Δημοσιογραφία ”Sir Harry Evans” στο Λονδίνο, ο Ντίλερ δήλωσε ότι η ελεύθερη πρόσβαση της τεχνητής νοημοσύνης στο περιεχόμενο των μέσων ενημέρωσης θα αποδειχθεί λάθος.

  «Δεν μπορείς να έχεις δίκαιη χρήση όταν υπάρχει μια μηχανή που δεν γνωρίζει όρια», δήλωσε ο Ντίλερ ο οποίος προεδρεύει του ομίλου μέσων ενημέρωσης IAC.

  Οι όμιλοι μέσων ενημέρωσης έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τη χρήση των δημοσιεύσεών τους ως βάση για τη δημιουργία ειδήσεων από την τεχνητή νοημοσύνη.

  «Δυνητικά καταστροφική για την δημοσιογραφία η τεχνητή νοημοσύνη»-1
  Μήπως το ChatGPT πάρει τη θέση των δημοσιογράφων;
  Ο Ντίλερ δήλωσε την Τετάρτη ότι θα συνεργαστεί με τη News Corp και τον γερμανικό εκδοτικό οίκο Axel Springer στην προσπάθεια να προστατεύσουν τη δημοσιογραφία από την απειλή.

  «Είμαστε επικεφαλής μιας ομάδας που θα πει ότι θα αλλάξουμε τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων αν χρειαστεί, θα εργαστούμε για να πούμε ότι δεν μπορείτε να πάρετε το υλικό μας, αλλιώς θα προσφύγουμε σε δίκη. Αυτό που δημοσιεύετε έχετε το δικαίωμα να το ελέγχετε», δήλωσε.

  Ο επικεφαλής της Axel Springer Ματίας Ντέπφνερ προειδοποίησε νωρίτερα φέτος ότι η τεχνητή νοημοσύνη εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους αλλά και μεγάλες ευκαιρίες για τα μέσα ενημέρωσης. «Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να κάνει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη από ό,τι ήταν ποτέ – ή απλώς να την αντικαταστήσει», δήλωσε.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο