Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις των Γερμανών κατασκευαστών

κατασκευαστές έσοδα

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς κατασκευαστές θεωρούν ρεαλιστική την ανάκαμψη των ονομαστικών εσόδων μόνο το επόμενο έτος, αφού έχουν πιο απαισιόδοξες προοπτικές για το 2024, σύμφωνα με έρευνα της ένωσης VDMA την Πέμπτη.


Περίπου το 40% αναμένει ότι τα έσοδα θα μειωθούν κατά το τρέχον έτος, ενώ το 23% αναμένει ότι θα παραμείνουν στάσιμα, σύμφωνα με το VDMA.


«Αρκετοί εταιρείες είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ένα θετικό δεύτερο εξάμηνο του 2024. Ωστόσο, όσον αφορά τις εισερχόμενες παραγγελίες, αυτές οι ελπίδες δεν έχουν υλοποιηθεί για πολλούς», δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής της VDMA Ralph Wiechers.

Περίπου το 22% των 932 εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν μείωση των επενδύσεων φέτος λόγω έλλειψης ασφάλειας σχεδιασμού και αξιόπιστου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με το VDMA. Περισσότεροι από τους μισούς αναμένουν να αυξήσουν τις επενδύσεις το 2025.


Η συνολική εικόνα τείνει περισσότερο προς την αρνητική, δήλωσε ο Wiechers. Σχεδόν το ένα τρίτο των εταιρειών αξιολογούν την κατάστασή τους ως «κακή» ή «πολύ κακή», ενώ το 29% την αξιολογούν ως «καλή» ή «πολύ καλή».


Πρόσθεσε ότι μια μικρή πλειοψηφία των εταιρειών ήταν πιο αισιόδοξες στις αρχές του έτους.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο