Εάν δεν ασχοληθούν ΔΥΝΑΤΑ ΧΕΡΙΑ δεν μπορεί να γίνει τίποτα ό,τι και να κάνουμε!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ: Ακόμα και στην καλύτερη επενδυτική περίπτωση, εάν δεν ασχοληθούν ΔΥΝΑΤΑ ΧΕΡΙΑ, ότι και να κάνουμε δεν μπορεί να γίνει τίποτα!
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ΥΠΟΜΟΝΗ! Δεν δέχομαι με κανένα τρόπο όμως ότι η πορεία μιας μετοχής εξαρτάται από την αποτίμησή της! Την χειρότερη μετοχή του κόσμου να έχουμε, εάν ασχοληθούν ΔΥΝΑΤΑ χέρια θα βγουν υπεραξίες!
Άλλο τα νούμερα-θεμελιώδη μιας μετοχής και άλλο η εξέλιξη της τιμής της! Απαράβατος κανόνας για όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου…

***

SPREADS

ΧΩΡΑ
ΑΠΟΔΟΣΗ %
Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ
3,82
+1,26
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
3,25
+0,69
ΙΣΠΑΝΙΑ
3,58
+1,01
ΙΤΑΛΙΑ
4,21
+1,65

 

Motor Oil (αναθεώρηση αποτελεσμάτων Q2:23): Ενα απροσδόκητα αδύναμο σύνολο αποτελεσμάτων

Προσθήκες /διαγραφές για τους δείκτες FTSE Russell

Η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών του οίκου FTSE Russell φέρνει τη Βιοχάλκο στον Large Cap, ενώ στον Mid Cap εισέρχονται οι μετοχές των Cenergy και ΟΛΠ.

 • Στον Small Cap εισήλθε η Epsilon Net και στον Micro Cap εισέρχονται Dimand(!!!!!!!!!), Lavipharm (!!!!!!!!!!!!!) και Πετρόπουλος, ενώ αποχωρούν Intrakat και Κρι Κρι.

Οι αλλαγές θα καταστούν οριστικές στη λήξη της συνεδρίασης της 1ης Σεπτεμβρίου 2023.

 • Όλες οι αλλαγές θα εφαρμοστούν τη 18η Σεπτεμβρίου 2023, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της εφαρμογής η συναλλακτική δραστηριότητα εμφανίζεται αυξημένη, καθώς οι επενδυτές που ακολουθούν τους δείκτες λαμβάνουν τις θέσεις τους τόσο όσον αφορά τις μεταβολές στις μετοχές όσο και στις σταθμίσεις. 

H επόμενη ανακοίνωση της προγραμματισμένης αναθεώρησης έχει οριστεί για τις 17 Νοεμβρίου 2023.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ CITI για την πορεία του Χαλκού 

ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΚΑΣ@Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Εκ νέου σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψαν Ευρώπη αλλά κυρίως οι ΗΠΑ. Μάλιστα, ο S&500 είδε την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τις αρχές Μαΐου. Στον αντίποδα, δυσκολίες ανάκαμψης εμφανίζουν οι μετοχικοί δείκτες στην Κίνα.

 • Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα της MOH κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αλλά αυτό αποδίδεται κυρίως στους χαμηλότερους όγκους παραγωγής και πώλησης (≈-30%) λόγω διευρυμένης συντήρησης των μονάδων διύλισης.

Συγκεκριμένα τα προσαρμοσμένα λειτουργικά EBITDA Β΄τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 155εκ ευρώ με τον τομέα της ενέργειας να συνεισφέρει τα 40εκ. ευρώ εξ αυτών, έναντι 19εκ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

 • Για σήμερα, βαρύτητα θα δοθεί στα μεγέθη πληθωρισμού Αυγούστου (πρώτη μέτρηση) στη Γερμανία και στα μεγέθη ΑΕΠ (σε τριμηνιαία βάση) Β΄τριμήνου (2η μέτρηση) καθώς και στα επίπεδα τιμών την εν λόγω περίοδο στις ΗΠΑ. Παράλληλα, εξίσου σημαντικά θα είναι και τα στοιχεία της αγοράς εργασίας ADP Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Χ.Α.Α- 29.8.2023: Επί του πληκτρολογίου @16:40 (νο.1) – Σεμνά και ταπεινά…

 1. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ… ΞΕΦΤΕΡΙΑ που μας γράφουν αποκαλώντας την ΜΕΝΤΙΚΟΝ και την μετοχή της … ΖΟΜΠΙ! Είναι αυτό που λέμε ότι… τους έχει χτυπήσει κατακέφαλα. Για να εξηγούμεθα όμως… Η παραμόρφωση εννοούμε, όχι κάτι άλλο.
 2. ΣΤΑ 615 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της ΕΠΣΙΛ ΝΕΤ. Και γιατί όχι; Περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα. Στα 60 εκατ. ευρώ η αντίστοιχη της ΣΠΕΙΣ. Και γιατί όχι; Αυτοί εδώ βαριούνται να ρωτήσουν έστω τα φιλαράκια τους στην ΕΠΣΙΛ πως τα καταφέρνουν…
 3. ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ – απάντηση: Βρε παιδιά, αυτή η Οικογένεια είναι ότι “χειρότερο” μπορεί να σου τύχει. Να φανταστείτε ότι προτιμούν να έχουν την εταιρεία τους υπό Επιτήρηση, διατηρώντας την ακίνητη περιουσία της εταιρείας σε προπολεμικές τιμές κτήσης! Μπορούν να ζητούν 5 και 6 εκατ. για το ακίνητο, αλλά στα βιβλία το έχουν περασμένο στα 500 χιλιάρικα!!
 4. ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Πάντως για να ξέρετε, τον καιρό που έψαχναν να αποκτήσουν τα προνόμια πλήρωσαν και μάλιστα για πολλές χιλιάδες τεμάχια ευρώ 14,00 ευρώ το κομμάτι. Και οι συγκεκριμένοι δεν δίνουν ούτε στον άγγελο τους νερό… Οπως έχουν παραδεχτεί  στη ΓΣ βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες με τρίτα μέρη… Το τι θα προκύψει από αυτές; Αγνωστον… Εξαρτάται από την ποιότητα και ακεραιότητα του τρίτου μέρους…
 5. ΜΕΡΚΟ: Εδώ έχουμε το εξής… απιθανοαπίθανο!!! Ούτε όταν την πούλησαν οι της Οικογενείας ΠΑΥΛΙΔΗ, ούτε τώρα που την πήρε πίσω ένας της οικογενείας δηλώθηκε το αντίτιμο της πράξης(!!)… ΑΘΑΝΑΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ, με την Κεφαλαιαγορά σου!!

Ατζέντα (30/8/2023 – 3/9/2023)

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη η Austriacard Holdings ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2023, ενώ η Ιντραλότ έχει συγκαλέσει τακτική γ.σ. Την ίδια ημέρα η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τον δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία για τον Ιούλιο.

Την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τον δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο για τον Ιούνιο.

Την Παρασκευή έχουν συγκαλέσει τακτική γ.σ. οι ΕΥΔΑΠ, Μουζάκης και Frigoglass, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει τα τραπεζικά επιτόκια καταθέσεων και δανείων για τον Ιούλιο, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τις μηνιαίες εκτιμήσεις για την ανεργία του Ιουλίου. Όλα τα βλέμματα στραμμένα σε μισθοδοσία του μη αγροτικού τομέα και PCE (επίπεδο τιμών)

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη ανακοινώνεται στη Γερμανία ο πληθωρισμός για τον Αύγουστο, ενώ νωρίς το απόγευμα ανακοινώνεται η μεταβολή στις θέσεις εργασίας του ιδιωτικού μη αγροτικού τομέα για τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ο οποίος έρχεται μία ημέρα νωρίτερα από τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού Δημοσίου για τη μισθοδοσία του μη αγροτικού τομέα.

Την ίδια ημέρα ανακοινώνονται τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ β’ τριμήνου, καθώς και οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών των ΗΠΑ για τον Ιούλιο.

Την Πέμπτη τα ξημερώματα ανακοινώνεται ο βιομηχανικός δείκτης PMI στην Κίνα για τον Αύγουστο, λίγο αργότερα είναι η σειρά της Γερμανίας να ανακοινώσει την ανεργία για τον ίδιο μήνα, ενώ στη συνέχεια δημοσιεύεται ο πληθωρισμός Αυγούστου για την Ευρωζώνη. Την ίδια ημέρα νωρίς το απόγευμα δημοσιεύεται ο δείκτης PCE (εναλλακτικός δείκτης πληθωρισμού) για τον Ιούλιο.

Την Παρασκευή το απόγευμα δημοσιεύεται στις ΗΠΑ ο δείκτης για τη μισθοδοσία του μη αγροτικού τομέα, ταυτόχρονα με τον δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ για τον Μάιο. Η απόκλιση από τις εκτιμήσεις της αγοράς για τη μισθοδοσία του μη αγροτικού τομέα προσδίδει έντονη μεταβλητότητα στις χρηματιστηριακές αγορές. Τέλος, η εβδομάδα κλείνει με την ανακοίνωση από το ινστιτούτο ISM του βιομηχανικού δείκτη PMI για τον Αύγουστο.

FUTURES WALL STR

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας.

Οι μετοχές είναι αναλώσιμες…

Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

****

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι αναλύσεις και εκτιμήσεις που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο