ΕΧΑΕ: Λεφτά υπάρχουν που έλεγε και μια ψυχή- Φέτος τα παιδιά μαρσάρανε από το πρώτο τρίμηνο… –

  • Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Ναός της Σοφοκλέους και Ιστορικός θεσμός, ταυτισμένος με την Ανάπτυξη και τον Πλούτο της χώρας!

Δυστυχώς δεκαετίες επί δεκαετιών ο «θεσμός» ξέφτισε και ο Ναός κατέρρευσε. Υπόλογοι σε αυτό όσοι περάσανε και όσοι βρίσκονται ακόμα εκεί μέσα. Τα λόγια μας δεν τα μασήσαμε ποτέ, ούτε θα το κάνουμε μιας και ως λάτρης των αγορών και ειδικά του ελληνικού χρηματιστηρίου μπορώ να ασκώ ελεύθερα τον λόγο μου παρουσιάζοντας τις απόψεις και τα στοιχεία χωρίς να φοβάμαι αν θα μου κόψουν την διαφήμιση. Καιρός λοιπόν να πιάσουμε το ψάρι από το κεφάλι. 

  • Αφορμή για το άρθρο η σχετική ανακοίνωση της ΕΧΑΕ ότι αφαιρεί από τον ΓΔ 6 εταιρίες και προσθέτει 6 άλλες. Ούτε γνωρίζω τα κριτήρια, ούτε με ενδιαφέρουν. Η ουσία είναι μία και θα παραμείνει μία.

Ο ΓΔ είναι αντιπροσωπευτικός του ελληνικούς χρηματιστηρίου; Και αν όχι, οι συγκεκριμένες αλλαγές βελτιώνουν την κατάσταση;

  • Κατ’αρχάς, εισαγωγή στον ΓΔ της ΛΑΒΙΦΑΡΜ (που μόλις πρόσφατά βγήκε από την ΑΜΚ που δεν καλύφθηκε καν) και της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ, μιας εταιρίας που πολύ πρόσφατα τιμωρήθηκε για παράβαση της πολεοδομίας με ετήσιο παρακαλώ πρόστιμο 2,3 εκατ.ευρώ σε μια εταιρία που έβγαλε το 2022 ΚΜΦ ούτε 2 εκατομμύρια και αυτό αφού αναπροσάρμοσε λογιστικά τα ακίνητα της κατά 2,3 εκατ. ευρώ.

Και βγάζουν από τον ΓΔ, την ΡΕΒΟΙΛ που σταθερά βελτιώνει αποτελέσματα, μειώνει δανεισμό, και έχει και πάνω από 500 εκατ. τζίρο τον χρόνο κλπ κλπ, και την ΛΟΥΛΗΣ που είναι Νο. 1 εταιρία παραγωγής προϊόντων σιτηρών κλπ, με βιομηχανικές εγκαταστάσεις και λιμενικές που τις ζηλεύουν ομοειδείς εταιρίες του κλάδου στο εξωτερικό.

  • Και ο λόγος είναι ότι έχουν χαμηλή κατάταξη! ΕΛΕΟΣ βρε παιδιά. Χαμηλή κατάταξη η ΡΕΒΟΙΛ και η ΛΟΥΛΗΣ; Αν ο ΓΔ πετάει έξω τις ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ σαν τις δύο παραπάνω, ειλικρινά πρέπει σιγά σιγά να ακούμε ΓΔ και να τρέχουμε. Γι αυτό και οι σοβαροί επενδυτές δεν έχουν καν στο μόνιτορ τους τον ΓΔ. Γιατί ξέρουν ότι είναι μπάμια και δεν εκφράζει τίποτα.

Αλλά δεν θα μείνω εδώ, μιας και όταν συζήτησα με φίλο για την ΕΧΑΕ και την παραπάνω είδηση, μου εξέφρασε την αδιαφορία του μιας και η μετοχή θα πετάξει λόγο αύξησης τζίρου. Μαύρα μεσάνυχτα έχετε.  Δεν είχα χρόνο να σχολιάσω τα αποτελέσματα του 2022 αλλά θα σχολιάσω ένα από τα καλύτερα τρίμηνα του Ελληνικού Χρηματιστήριο το πρώτο του 2023. 

  • Τα έσοδα λοιπόν από την αύξηση των διαπραγματεύσεων αυξήθηκαν από 1,8 στα 2,3 εκατ. ή αλλιώς +27%. Μαζί με αυτά και επιμέρους έσοδα από εκδόσεις κλπ, με αποτέλεσμα ο τζίρος να αυξηθεί κατά 1,8 εκατ. στα 11,67 εκατ. ή αλλιώς αύξηση 18%.

Και νομίζετε ότι επειδή η ΕΧΑΕ έβγαλε 1,8 εκατ. παραπάνω, αυτά θα πάνε στους μετόχους της. Όχι λοιπόν. Από τα 1,8 εκατ. η ΕΧΑΕ αύξησε τα έξοδα προσωπικού κατά 639 χιλιάδες ευρώ ή αλλιώς 24,2%. Πώς είναι δυνατόν μαζί με την άνοδο του τζίρου να αυξάνουν και τα έξοδα προσωπικού;

  • Τις αυξημένες εντολές που περνάει ο κοσμάκης με το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ztrade, τις παίρνουν οι κύριοι της ΕΧΑΕ και τις δακτυλογραφούν με το χέρι και χρειάστηκαν παραπάνω εργατικά; Και πόσα ήταν αυτά ? + 20 άτομα. Είκοσι άτομα κόστισαν 639 χιλιάδες ευρώ παραπάνω;  

Και φυσικά αυτό προέκυψε μετά από 1,1 εκατ. αύξηση των αμοιβών προσωπικού το 2022. Δηλαδή κάθε τρίμηνο και οι αμοιβές προσωπικού εκτινάσσονται. Θα τρελαθούμε εντελώς; Και φυσικά οι αμοιβές και τα έξοδα τρίτων αφού αυξήθηκε ο τζίρος κατά 18% να μην αυξηθούν και αυτές κατά 95%; Λεφτά υπάρχουν που έλεγε και μια ψυχή… 

  • Πόσα νομίζετε ότι έμειναν για τον μέτοχο από τα αυξημένα έσοδα κατά 1,8 εκατ. ευρώ; 63 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ! Ναι κύριοι. Εσείς που επενδύσατε 300 εκατ. ευρώ στην ΕΧΑΕ θα πάρετε σε ένα από τα καλύτερα τρίμηνα των τελευταίων ετών μια αύξηση στα κέρδη 63 χιλιάδων.

Φυσικά την ίδια ώρα τα έξοδα και οι αμοιβές του ΔΣ αυξήθηκαν κατά 60% ή αλλιώς από τα 100 στα 160 χιλιάρικα. Και αυτό φυσικά μετά την περσινή αύξηση κατά 64% για όλο το έτος. Φέτος τα παιδιά μαρσάρανε από το πρώτο τρίμηνο. 

  • Ανοιχτή ερώτηση λοιπόν προς την ΕΧΑΕ. Προς τι αυτές οι μόνιμες αυξήσεις εξόδων τόσο για τις αμοιβές του ΔΣ όσο και του προσωπικού σας; Επειδή περνάμε καλές χρονιές πρέπει τα κέρδη να εξαφανίζονται; Οι μέτοχοι σας τόσα χρόνια που μαράζωσαν από την αδράνεια δεν πρέπει να δούνε κοκαλάκι;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο