Εγνατία Οδός: Παράταση στον διπλό διαγωνισμό 161 εκατ. ευρώ για συντήρηση-λειτουργία του άξονα

Στιγμιότυπο από την Εγνατία Οδό. (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Νέα ολιγοήμερη παράταση έβγαλε η Εγνατία Οδός στον διπλό διαγωνισμό ύψους 161 εκατ. ευρώ για την συντήρηση-λειτουργία του άξονα για διάστημα δύο ετών. Οι νέες ημερομηνίες των δύο διαγωνισμών είναι 29 Σεπτεμβρίου για την υποβολή των φακέλων και 5 Οκτωβρίου για την αποσφράγιση των προσφορών.

Ο διαγωνισμός γίνεται την εποχή που είμαστε σε προχωρημένη διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του κεντρικού άξονα αλλά και τριών καθέτων στο σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS PROJECTS ο οποίος σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του Ταμείου θα ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Αυτό σημαίνει πως, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, εφόσον το σχήμα, όταν αναλάβει και επισήμως την Εγνατία Οδό, αν δεν επιθυμεί την συνέχιση της, δύναται να καταγγέλλει εγγράφως τη σύμβαση αζημίως για την ίδια, για το ελληνικό δημόσιο και για το ΤΑΙΠΕΔ. Τη δυνατότητα αυτή της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» είναι γνωστή και στην διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω πρόκειται για διπλό διαγωνισμό. Ο πρώτος αφορά στην συντήρηση-λειτουργία του ανατολικού τμήματος (Θεσσαλονίκη-Κήποι Έβρου) και τους κάθετους άξονες Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι, Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας και Κομοτηνή-Σύνορα.

Το κόστος έχει υπολογιστεί σε ποσό με ΦΠΑ 73 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 58,87 εκατ. ευρώ). Αναθέτουσα Αρχή είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά στην συντήρηση-λειτουργία του δυτικού τμήματος (Θεσσαλονίκη-Ηγουμενίτσα) και τον κάθετο άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή. Το κόστος έχει υπολογιστεί σε ποσό με ΦΠΑ 88 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 70,96 εκατ. ευρώ)>

Οι δύο διαγωνισμοί είχαν αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, μετά μεταφέρθηκαν στις 20 του μήνα κια τώρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο