Ειδήσεις ΤΩΡΑ @16:10 – Και σχόλια τινά…

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ- Ανασχηματισμός: Αυτοί που φεύγουν, αυτοί που μένουν κι εκείνοι που μετακινούνται

  • Ένα πουλάκι, από αυτά που κατοικοεδρεύουν στα ενδότερα του Μαξίμου, μου είπε ότι οι υπουργοί (σε περίπτωση ανασχηματισμού) έχουν χωριστεί σε ομάδες. Για παράδειγμα υπάρχει η ομάδα των «αμετακίνητων», δηλαδή αυτών που μένουν στα υπουργεία τους.
  • Και ενδεικτικά γίνεται αναφορά στα ονόματα: Γιώργος Γεραπετρίτης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Λίνα Μενδώνη, Νίκος Δένδιας, Παύλος Μαρινάκης και Μάκης Βορίδης.
  • Τώρα θα πείτε με τόσους «αμετακίνητους», τι σόι ανασχηματισμός θα γίνει, γιατί όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής «ανασχηματισμός χωρίς να αλλάξεις τον υπουργό Οικονομικών, ανασχηματισμός δεν λογιέται».

****

Δύο χτυπήματα από αέρος και δια θαλάσσης δέχθηκε το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor σημαίας Λιβερίας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από την επίθεση το πλοίο φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και εισροή νερού στο μηχανοστάσιό του, ενώ έως αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
Στο πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από το Σουέζ για την Ινδία, δεν επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί ενώ πιθανότητα το Tutor να χρειαστεί να ρυμουλκηθεί σε λιμάνι ασφαλείας.

***

«Πόλεμος» στο ΠΑΣΟΚ – Νίκος Παπανδρέου και Κωνσταντινόπουλος αμφισβητούν τον Ανδρουλάκη και ζητούν εκλογές στη βάση!

***

Η Ελλάδα σχεδιάζει να αποπληρώσει δάνεια διάσωσης συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, νωρίτερα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg, υπογραμμίζοντας την πρόοδο της χώρας στην ανάκαμψη από την κρίση χρέους.

  • Η πρόωρη αποπληρωμή αντιστοιχεί σε τρία έτη δόσεων και αντιπροσωπεύει την τρίτη φορά που η Ελλάδα κινείται προς επιτάχυνση της αποπληρωμής ενός πακέτου δανείου που έλαβε στο πρώτο της πρόγραμμα διάσωσης το 2010. «Κάναμε πραγματικά πολλά από τότε που επανεκλεγήκαμε» πέρυσι, είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

***

Για «καθαρή παράβαση» της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόσο από την μεριά της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Gordana Silianovska, όσο και από την ηγεσία του μελλοντικού κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE κάνει λόγο η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου των Σκοπίων, Έλενα Μιχαϊλοβα.

  • «Οι κρατικές αρχές είναι υποχρεωμένες από το Σύνταγμα να αποκαλούν τη χώρα Βόρεια Μακεδονία», σημείωσε η Έλενα Μιχαϊλοβα σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα των Σκοπίων «RESPUBLICA». Η ίδια επισήμανε ότι εάν συνεχιστεί ο φραστικός “πόλεμος” μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, θα επιδεινωθεί η διεθνής θέση της Βόρειας Μακεδονίας.

***

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ είναι ποτέ δυνατόν η μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη δεν μπορεί να εξοντώσει τους ξυπόλητους Χούθι; ΕΙΝΑΙ;;;

***

ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ… ΙΔΟΥ… τι διαβάσαμε

Παρακολουθώντας την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha καταλαβαίνει κανείς ότι δεν πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών. Δεν κατάλαβε γιατί έχασε 750.000 ψηφοφόρους από τις ευρωεκλογές του 2019 και 1.000.000 ψηφοφόρους από τις εθνικές εκλογές του 2023.

Δεν κατάλαβε καν ότι το 2023 ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, 41%, διότι πολύ απλά ο κόσμος δεν ήθελε να μπει σε περιπέτειες με την προοδευτική διακυβέρνηση που είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας που αποδεδειγμένα θα έφερνε ακυβερνησία στο τόπο.

Εξέλαβε λανθασμένα το 41% ως απόλυτη κυριαρχία και πίστεψε ότι μπορεί να φέρει όποιο νομοσχέδιο ήθελε, να κάνει ένα τεράστιο rotation για να κοντύνει υπουργούς και κυρίως ότι μπορεί να κάνει όποια κεντρώα προσέγγιση ήθελε φέρνοντας στο κόμμα όποιο ήθελε.

Επίσης, έδειξε αμετανόητος για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, που παραδέχτηκε ότι είχε φθορά για τη κυβέρνηση, αλλά ότι δεν θα το αλλάξει. Θυμίζω ότι ο συγκεκριμένος νόμος έφερε τη ρήξη της παραδοσιακής βάσης με το κόμμα, έφυγαν κατά χιλιάδες παραδοσιακοί ψηφοφόροι και ψήφισαν τον Κυριάκο Βελόπουλο, τη ΝΙΚΗ και την Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Βέβαια, στις κλειστές πόρτες του Μαξίμου υπάρχει μία δυσαρέσκεια για στενούς του συνεργάτες όπως ο Αλέξης Πατέλης, ο Άκης Σκέρτσος κ.α που επέμεναν να το φέρει το νομοσχέδιο πριν τις ευρωκλογές διότι ο κόσμος θα το έχει ξεχάσει.Οι Αλέξης Πατέλης, ο Άκης Σκέρτσος κάνουν πραγματική ζημιά, δεν έχουν καμία κοινωνική αναφορά και με τις παρεμβάσεις τους έχουν μονιμοποιήσει το συνεχές λάθος.

Ο κόσμος δεν ξέχασε, όμως. Οι δύο προαναφερόμενοι έχουν δημιουργήσει ένα κονκλάβιο στο Μαξίμου και διώχνουν όποιους δεν είναι τους δικούς τους κλίματος.Ένα κονκλάβιο που αναβαθμίζει ή υποβαθμίζει υπουργούς και στελέχη.

Πολύ περισσότερο έχει μπει στο φάσμα της αμφισβήτησης ο αμερικάνος επικοινωνιολόγος Stan Greenberg με τον παχυλό 6ψήφιο μισθό, ο οποίος τον είχε καθησυχάσει ότι δεν θα πέσει κάτω από 33% και έτσι έθεσε ο Μητσοτάκης ένα κατώτατο όριο το οποίο δεν το έπιασε.

Ο αμερικάνος κατηγορείται από πολλούς ότι έδωσε εντελώς λάθος εικόνα στον πρωθυπουργό. Και πως είναι δυνατόν να ήταν διαφορετικά. Ο Αμερικάνος δεν έχει βγει έξω από το γραφείο του, δεν έχει περπατήσει στο κέντρο, δεν έχει πάει στις λαϊκές γειτονιές  και δεν έχει ταξιδέψει στην κεντρική Μακεδονία να δει ότι ο κόσμος ψηφίζει πάντα με γνώμονα την πατρίδα και την οικογένεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αδικαιολόγητα αμετανόητος και στα θέματα οικονομίας και φορολογίας. Δεν θα πάρει το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών παρόλο που του κόστισε πολλές ψήφους.

Θα κάνει κάποιες επιμέρους ασήμαντες διορθώσεις διατηρώντας την μεγάλη αδικία που υφίστανται οι νεότεροι επαγγελματίες και όσοι πλήττονται με την τεκμαρτή φορολόγηση.
Παράλληλα, διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τους φόρους, ειδικά τον ΦΠΑ, που θα μπορούσε να αποκλιμακώσει την σκληρή ακρίβεια στο ράφι.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι καταδικασμένος να χάσει και αυτούς που απείχαν από την εκλογική διαδικασία και το Μαξίμου θεωρεί ότι μπορεί να τους κερδίσει μέχρι τις ευρωεκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει 3 χρόνια μπροστά του που θα έχει φθορά και θα χάνει από όλες τις πλευρές. Διότι δεν έχει καταλάβει το μήνυμα που του έστειλε ο κόσμος, πολύ απλά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο