Είμαι αριστερός, γιατί να ψηφίσω Νέα Δημοκρατία;

  Σοβαρό ερώτημα, φυσικά αν είσαι αριστερός ή σοσιαλιστής, δηλαδή άνθρωπος που επιθυμείς την κοινωνική δικαιοσύνη, τις ίσες ευκαιρίες, την κοινωνική φροντίδα στους αδύνατους, πραγματικά δεν βρίσκεις λόγο γιατί να ψηφίσεις Νέα Δημοκρατία, που είναι δεξιό κόμμα, με φιλελεύθερες αρχές, που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία, και απεχθάνεται τον προστατευτισμό κάθε μορφής.

  • Εδώ που τα λέμε δεν έχεις κανένα λόγο να μην επιθυμείς τον Τσίπρα ή τον Ανδρουλάκη για Πρωθυπουργό, που είναι και αριστεροί και σοσιαλιστές, και ξέρουν βρε παιδί μου, πώς να κάνουν αυτά που ζητάς, γιατί αυτά πιστεύουν κι αυτοί. Εμπρός λοιπόν για την κοινωνική αριστερά και τον σοσιαλισμό.

  Πάμε και σούπερ μάρκετ, και συνεχίζουμε εκεί την κουβέντα.

  -Εσύ τι θα πάρεις; -Νεσκαφέ, τυρί Δανίας, νερό Νορβηγίας, Σολωμό Καναδά, φασόλια Κίνας, φακές Κολομβίας, λεμόνια Αργεντινής, και λίγους ηλιόσπορους Κίνας. Εσύ;

  -Εγώ λίγο Μοσχαράκι Ολλανδίας, κάτι Γερμανικά φίλτρα για απορροφητήρα, κατεψυγμένες γλώσσες Ατλαντικού, και καρότα Βελγίου.

  • -Δηλαδή σαν να λέμε εντελώς διεθνής φιλελεύθερη αγορά, κάτι σαν σουπερμαρκετική δεξιά!!! -Ξέρεις κάτι τελικά;

  Αν ψηφίσουμε αριστερό για αρχηγό, θα ξέρει από φιλελεύθερη αγορά ή όλοι αυτοί οι φιλελεύθεροι αετοκόρακες που έχουν επικρατήσει στον πλανήτη θα του πιάσουνε τον …ποπό, και θα την πληρώσουμε εμείς;

  -Ρε, φίλε σαν να έχεις δίκιο.

  – Σκέφτομαι πως εμάς μας αρέσει ο σοσιαλισμός, ας πούμε το βουνό, και του δεξιού του αρέσει η ελεύθερη οικονομία, ας πούμε η θάλασσα.

  Εμάς λοιπόν, που μας αρέσει το βουνό, λογικό είναι να θέλουμε για αρχηγό μας έναν ορειβάτη, τον Τσίπρα ή τον Ανδρουλάκη ας πούμε, και επίσης λογικό είναι αυτοί που τους αρέσει η θάλασσα να θέλουν για αρχηγό έναν καπετάνιο, τον Κυριάκο ας πούμε.

  – Ε, και λοιπόν; Τι να κάνουμε;

  – Μα καλά δεν είδες στο σούπερ; Παγκοσμιοποίηση, ο φιλελευθερισμός έχει επικρατήσει σε όλο τον πλανήτη, σαν να λέμε, ότι πολιτικά, ο πλανήτης είναι μία απέραντη φιλελεύθερη θάλασσα, χωρίς κανένα σοσιαλιστικό βουνό πουθενά, κάτι λοφάκια μόνο που εμφανίζονται και εξαφανίζονται.

  – Ε. λοιπόν, δεν σε πιάνω.
  -Τι δεν με πιάνεις; Η χώρα μας βρίσκεται μέσα σ αυτή την απέραντη θάλασσα, και αγωνίζεται να επιβιώσει, και εμείς ψηφίζουμε για καπετάνιο …τον ορειβάτη;

  -Όπα για στάσου κάτι αρχίζω και καταλαβαίνω.

  – Τι να καταλάβεις ρε φίλε, Το 1981 ψηφίσαμε τον Αντρέα τον σοσιαλιστή, δηλαδή τον ορειβάτη, αλλά ο πλανήτης ήταν τίγκα σε …βουνοκορφές σοσιαλιστικές, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, ακόμα και Χιλή, και Σουηδία, Μιτεράν, Αλλιέντε, Πάλμε, ο πλανήτης ήταν γεμάτος βουνά.

  Πολύ σωστά λοιπόν επιλέξαμε τον Αντρέα, που ήξερε από βουνά, που πήγε και του πήρε τα ΜΟΠ, και μπούκωσε όλη την επαρχία με επιδοτήσεις, γιατί ο άνθρωπος ήξερε από σοσιαλισμό, και ο πλανήτης ήταν σχεδόν ολόκληρος σοσιαλιστικός. Σήμερα όμως ο Πλανήτης είναι φιλελεύθερος.

  Ε, πόσο γκαγκά πρέπει να είσαι για να ψηφίσεις πάλι …ορειβάτη; Κατάλαβες;
  -Κατάλαβα, και είχα ορκιστεί γαμώτο να μην ψηφίσω ποτέ δεξιά.

  – Μα δεν ψηφίζουμε δεξιά ρε φίλε, ψηφίζουμε για τιμονιέρη τον άνθρωπο που ξέρει να είναι αρχηγός στις συνθήκες που ταξιδεύουμε. Στον καπιταλισμό θέλεις καπιταλιστή για αρχηγό, αλλιώς θα σε φάνε, όπως και στον σοσιαλισμό θέλεις σοσιαλιστή αρχηγό αλλιώς θα χάσεις τα αυγά και τα καλάθια σου, γι αυτό ψηφίζουμε τον Κυριάκο.

  Οοοοόταν με το καλό, ξαναγίνει ο πλανήτης κόκκινος, τότε εδώ είμαστε να ψηφίσουμε για αρχηγό μας κάποιον που θα ξέρει από ….κοκκινίλες!!!

  Προς το παρόν, …μπλε.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο