ΕΙΝΑΙ αυτό που λέμε… “Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα”

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ που θα βρίσκονταν αν δεν είχαν θεσπιστεί υπέρ τους σωρεία θετικών παρεμβάσεων, μεταγγίσεων, νομοθετικών ρυθμίσεων, ΗΡΑΚΛΕΙΩΝ μεθόδων και επιτοκιακή εκμετάλλευση των ιδιωτών πελατών τους

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:

  • Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των τραπεζών εφόσον διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια το momentum της κερδοφορίας της τελευταίας διετίας, είναι ζήτημα 15 ετών να “σβήσει” οριστικά η αναβαλλόμενη φορολογία από τους τραπεζικούς ισολογισμούς.Τη θέση αυτή επιβεβαίωσε ο CEO της Πειραιώς, Χρήστου Μεγάλου, με δηλώσεις του στον απόηχο της επιτυχούς αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το DTC στα σημερινά του επίπεδα δεν εγείρει ανησυχία, καθώς εκτιμάται ότι θα επισπευστεί δεδομένης της ισχυρής κερδοφορίας του κλάδου.

  • Προέβλεψε, μάλιστα, ότι η Πειραιώς θα μηδενίσει το DTC σε 16 έτη από σήμερα, έναντι 30 ετών που προβλέπει η σχετική φορολογική νομοθεσία.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση προέκυψε ως ανάγκη μετά τις ζημίες ύψους 27 δισ. ευρώ που κατέγραψαν οι τράπεζες εξαιτίας του PSI το 2012. Με τον νόμο Χαρδούβελη που ψηφίστηκε το 2013, δόθηκε στις τράπεζες η δυνατότητα να αποσβέσουν τη ζημιά αυτή έως το 2040.

  • Αυτή την στιγμή έχει μειωθεί στα 13 δισ. ευρώ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ με τις βοήθειες που έλαβαν έδωσαν την δυνατότητα καταγραφής εξαιρετικών αποδόσεων στη τελευταία τριετία στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου. Με αποτέλεσμα πολλά χαρτοφυλάκια να αναγεννηθούν σχεδόν από τις στάχτες τους.

πελατών

ΕΙΝΑΙ αυτό που λέμε … “Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο