Έκθεση της Mastercard για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ

mastercard

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,1% μεταξύ της 1ης Νοεμβρίου και της 24ης Δεκεμβρίου, καθώς οι αγοραστές αναζήτησαν χριστουγεννιάτικες προσφορές της τελευταίας στιγμής εν μέσω μεγάλων προωθητικών ενεργειών, όπως έδειξε έκθεση της Mastercard (NYSE:MA) την Τρίτη.

Η αύξηση είναι χαμηλότερη από την αύξηση 3,7% που προέβλεπε η Mastercard τον Σεπτέμβριο και την αύξηση 7,6% του περασμένου έτους, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια και ο πληθωρισμός πίεσαν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Η Amazon.com και η Walmart αύξησαν τις προσφορές μέχρι τον Νοέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προσελκύσουν αγοραστές που κυνηγούν ευκαιρίες, αλλά οι αναλυτές δήλωσαν ότι οι εκπτώσεις δεν ήταν τόσο βαθιές όσο το προηγούμενο έτος, όταν οι λιανοπωλητές είχαν φορτωθεί με πλεονάζοντα αποθέματα μετά την πανδημία.

Ορισμένες από αυτές τις εκπτώσεις καταργήθηκαν από τον Δεκέμβριο, όταν οι πελάτες αναμενόταν να αγοράσουν δώρα και οικιακά είδη της τελευταίας στιγμής το Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα, το οποίο ονομάστηκε “Σούπερ Σάββατο”

Ο Arun Sundaram, αναλυτής της CRFA Research, δήλωσε ότι πολλοί αγοραστές περίμεναν τη Μαύρη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Κυβερνοχώρου για να κάνουν τις αγορές τους και ολοκλήρωσαν το τελικό σπριντ κατά τη διάρκεια του Σούπερ Σάββατο.

“Οι καταναλωτές εξακολουθούν να ξοδεύουν, αλλά εξακολουθούν να έχουν συνείδηση των τιμών και θέλουν να τεντώσουν τον προϋπολογισμό τους”, δήλωσε ο Sundaram. Είπε ότι οι εβδομάδες μεταξύ της Cyber Monday και του Super Saturday ήταν μια “ήπια περίοδος” για τις δαπάνες, αλλά οι αγοραστές χρησιμοποίησαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από τα Χριστούγεννα για να αναζητήσουν “μεγάλες προσφορές”

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό 6,3% σε σύγκριση με το περσινό 10,6%, καθώς η δημοτικότητα των διαδικτυακών αγορών έφυγε από τα πανδημικά υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι πωλήσεις στις κατηγορίες των ειδών ένδυσης και των εστιατορίων αυξήθηκαν κατά 2,4% και 7,8%, αντίστοιχα, κατά την περίοδο των εορταστικών αγορών, σύμφωνα με την έκθεση SpendingPulse της Mastercard, ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρονικών ειδών μειώθηκαν κατά 0,4%.

Το Mastercard SpendingPulse μετράει τις λιανικές πωλήσεις στο κατάστημα και στο διαδίκτυο με όλες τις μορφές πληρωμής. Εξαιρούνται οι πωλήσεις αυτοκινήτων.

Πηγή: www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο