Εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις της Goldman Sachs για επιτόκια και οικονομία

μετοχές

Goldman Sachs επιτόκια

Η Goldman Sachs είναι όλο και πιο σίγουρη ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, δήλωσαν οικονομολόγοι της Wall Street, επικαλούμενοι πρόσφατα σχόλια του προέδρου Jerome Powell.


Στην κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου, ο Πάουελ απέφυγε να αναφέρει πότε θα μπορούσε να συμβεί η πρώτη μείωση των επιτοκίων, τονίζοντας ότι η FOMC απαιτεί πιο ευνοϊκά στοιχεία για τον πληθωρισμό για να κερδίσει τη «μεγαλύτερη εμπιστοσύνη» που απαιτείται για να ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων.


Ωστόσο, επεσήμανε επίσης τους κινδύνους για την αγορά εργασίας, σημειώνοντας ότι η «απροσδόκητη αποδυνάμωση» σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσε να ωθήσει τη Fed να μειώσει επίσης τα επιτόκια.

«Είπε ότι η αγορά εργασίας έχει κρυώσει “αρκετά σημαντικά” και έχει δει “σημαντική μαλάκυνση” και ως εκ τούτου η FOMC πρέπει να είναι “προσεκτική” και για την αγορά εργασίας», τόνισε η Goldman Sachs.


Επιπλέον, σημείωσε επανειλημμένα ότι οι κίνδυνοι για τις δύο πλευρές της διπλής εντολής της Fed είναι τώρα «πολύ πιο ισορροπημένοι».


Τα σχόλια του Πάουελ απηχούν παρόμοιες παρατηρήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο Φόρουμ της ΕΚΤ, όπου είπε ότι η περαιτέρω άμβλυνση της ζήτησης εργασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερη ανεργία.

«Βλέπουμε τα σχόλιά του τις τελευταίες δύο εβδομάδες ως dovish και παράλληλα με τα καλύτερα πρόσφατα νέα για τον πληθωρισμό και τη συνεχιζόμενη αύξηση του ποσοστού ανεργίας, έχουν αυξήσει την εμπιστοσύνη μας στην πρόβλεψή μας ότι η FOMC θα πραγματοποιήσει την πρώτη μείωση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου», ανέφεραν οικονομολόγοι της Goldman σε σημείωμα.


Το αφεντικό της Fed έθιξε επίσης το ουδέτερο επιτόκιο, περιγράφοντάς το ως «εμπειρικό ερώτημα» για τη FOMC. Παρατήρησε ότι το τρέχον επιτόκιο πολιτικής του 5,375% αισθάνεται «περιοριστικό αλλά όχι έντονα περιοριστικό», υπονοώντας ότι το ουδέτερο επιτόκιο πιθανότατα έχει αυξηθεί κάπως σε σύγκριση με το επίπεδό του στον τελευταίο κύκλο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο