Ελλάδα, 27η στους 27!! της ΕΕ στις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ç åëëçíéêç óçìáéá êáé ç óçìáßá ôçò ÅõñùðáúêÞò ¸íùóçò ìå öüíôï ôïí Ðáñèåíþíá ôçí Ôñéôç 7 Éïõëéïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ελλάδα, 27η στους 27!! της ΕΕ στις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ .. γιατί ; Γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικά τραπεζικός δανεισμός, αφού ο τραπεζικός τομέας είναι ανύπαρκτος, αντίθετα με τα όσα λένε οι συστημικές τράπεζες και οι επικεφαλής τους ..

Οι ιδιωτικές επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ, από έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ελλάδα 27η στους 27.

Να υπενθυμίσουμε ότι βασική προϋπόθεση για να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις είναι, (πέραν των θετικών προσδοκιών για την πορεία της οικονομίας), η ύπαρξη τραπεζικού δανεισμού, διότι είναι αδύνατον ο επιχειρηματίας να καλύψει μόνο με ίδια κεφάλαια την επένδυση. Και, όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, τραπεζικός δανεισμός δεν υπάρχει στην Ελλάδα διότι πρακτικά δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα.

Η Ελλάδα, τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο ανταγωνισμού με άλλες χώρες εκτός ΕΕ, διατηρεί αρνητικές πρωτιές, που δείχνουν την αδυναμία ανταγωνισμού σε ευρωπαϊκό (και όχι μόνο) επίπεδο.

Η πρώτη έκθεση για την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που δημοσιοποιήθηκε από την Κομισιόν, παρουσιάζει τις αδυναμίες της ΕΕ ν’ ανταγωνιστεί τις άλλες ανεπτυγμένες περιοχές του πλανήτη, αλλά επίσης είναι διόλου κολακευτική για την Ελλάδα. Η Ελλάδα, τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο ανταγωνισμού με άλλες χώρες εκτός ΕΕ, διατηρεί αρνητικές πρωτιές, που δείχνουν την αδυναμία ανταγωνισμού σε ευρωπαϊκό (και όχι μόνο) επίπεδο.

Ελλάδα

ΠΑΝΟΣ ΔΑΝΤΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο