Εν αναμονή Fed η Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαπραγματεύονται με μικτά πρόσημα σήμερα, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί για τη λήψη σημαντικών θέσεων πριν από την ολοκλήρωση της πολύ σημαντικής συνεδρίασης της Federal Reserve αργότερα μέσα στην ημέρα.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,2%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1%, και ο δείκτης NASDAQ Composite ενισχύεται 0,1%.

Η προσοχή στην συνεδρίαση της Fed

Οι αγορές αναμένουν σε γενικές γραμμές ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή, αλλά η δήλωση της τράπεζας για τη νομισματική πολιτική, μαζί με μια συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση από τον πρόεδρο Jerome Powell, θα παρακολουθούνται στενά για τυχόν ενδείξεις σχετικά με την ταχύτητα και το μέγεθος των μελλοντικών μειώσεων των επιτοκίων.

Οι πληθωριστικές εκτυπώσεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ήταν υψηλότερες του αναμενόμενου και προκάλεσαν φόβους ότι η Fed θα μπορούσε να περιορίσει τις προοπτικές της για μείωση των επιτοκίων το 2024, δεδομένου ότι έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η πορεία του πληθωρισμού θα καθοδηγήσει την όποια χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Ο σταθερός πληθωρισμός, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες ενδείξεις ανθεκτικότητας της αμερικανικής οικονομίας, δίνει στη Fed μεγαλύτερο περιθώριο να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Intel (NASDAQ:INTC) ενισχύεται 1,6%, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι χορηγεί στην εταιρεία σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και δάνεια, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την παραγωγή τσιπ της χώρας.

Η μετοχή της Tesla (NASDAQ:TSLA) πραγματοποιεί άνοδο 1%, αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων επιβεβαίωσε ότι θα αυξήσει την τιμή των οχημάτων Model Y που παράγονται στην Κίνα από την 1η Απριλίου, υποδηλώνοντας σταθερή ζήτηση σε αυτή τη σημαντική αγορά.

Η μετοχή της General Mills πραγματοποιεί κέρδη 5%, αφού ο γίγαντας των επεξεργασμένων τροφίμων ανακοίνωσε μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση στις τριμηνιαίες πωλήσεις, υποστηριζόμενη από τις υψηλότερες τιμές για τα δημητριακά πρωινού, τα σνακ μπαρ και τα προϊόντα διατροφής κατοικίδιων ζώων που βοήθησαν στην άμβλυνση του πλήγματος από την επιβράδυνση της ζήτησης.

Η μετοχή της Chipotle Mexican Grill (NYSE:CMG) ενισχύεται 5%, αφού το διοικητικό συμβούλιο της αλυσίδας burrito ενέκρινε διάσπαση 50 προς 1 της κοινής μετοχής της, την πρώτη διάσπαση μετοχών, ανοίγοντας την ευκαιρία σε περισσότερους πιθανούς επενδυτές να αγοράσουν στην εταιρεία.

Η μετοχή της Boeing υποχωρεί 0,7%, αφού ο CFO του κατασκευαστή αεροσκαφών, Brian West, δήλωσε ότι οι ταμειακές ροές θα είναι χειρότερες από ό, τι περίμενε η εταιρεία ακόμη και τον Ιανουάριο, καθώς ο προβληματικός κατασκευαστής αεροσκαφών επικεντρώνεται στην ποιότητα μετά από μια σειρά περιστατικών.

Η μετοχή της Signet Jewelers (NYSE:SIG) υποχωρεί 12%, αφού ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής κοσμημάτων με διαμάντια στον κόσμο ανέφερε απότομη πτώση των πωλήσεων το σημαντικό τέταρτο τρίμηνο, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική.

Υποχωρεί το αργότερα

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, υποχωρώντας από τα υψηλά τεσσάρων μηνών εν μέσω επιφυλακτικότητας πριν από την τελευταία ανακοίνωση πολιτικής της Fed.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονται 1,7% χαμηλότερα στα 81,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent υποχωρεί 1,5% στα 86,10 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τα τέλη Οκτωβρίου λόγω επίμονων ενδείξεων στενότητας στις προμήθειες, αλλά ένα ισχυρότερο δολάριο έχει δει κάποια κέρδη, καθώς καθιστά το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ συρρικνώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 22 Μαρτίου, εκπλήσσοντας μετά τις προσδοκίες για μια μικρή κατασκευή.

Η ανάγνωση σηματοδοτεί ενδεχομένως μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κληρώσεων στα αποθέματα των ΗΠΑ, εάν επιβεβαιωθεί από τα επίσημα στοιχεία, από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αργότερα την Τετάρτη.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο