Εν αναμονή Powell η Wall Street

κερδών μετοχές

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεκίνησαν την συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, συνεχίζοντας να κερδίζουν πριν από περισσότερα σχόλια από τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell.


Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημειώνει άνοδο 0,1%, ο δείκτης S&P 500 πραγματοποιεί κέρδη 0,2%, και ο δείκτης NASDAQ Composite ενισχύεται 0,4%.


Ο S&P 500 και ο NASDAQ Composite έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ την Τρίτη, με κέρδη σε μεγάλο βαθμό προκατειλημμένα προς τις μετοχές τεχνολογίας βαρέων βαρών, εν μέσω επίμονης διαφημιστικής εκστρατείας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Πάουελ ξανά στο προσκήνιο


Ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ συνεχίζει τη διήμερη κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου αργότερα στη συνεδρίαση, αυτή τη φορά μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.


Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας την Τρίτη, ο Πάουελ αναγνώρισε ότι η οικονομία των ΗΠΑ είχε ψυχρανθεί τους τελευταίους μήνες και σημειώνει επίσης πρόοδο προς τον στόχο της Fed για πληθωρισμό 2%.


Ο Πάουελ σημείωσε ότι η υπερβολική ψύξη στην αγορά εργασίας παρουσιάζει έναν ακόμη κίνδυνο για την οικονομία και ότι η διατήρηση των επιτοκίων πολύ υψηλά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να παρουσιάσει περισσότερους αντίθετους ανέμους στην οικονομία.


Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed δεν έδωσε άμεσες ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα πιθανών μειώσεων των επιτοκίων και επανέλαβε ότι τυχόν μελλοντικές αποφάσεις θα εξακολουθήσουν να εξαρτώνται από τα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία. Επανέλαβε επίσης τη δέσμευση της τράπεζας να επιτύχει τον στόχο της για πληθωρισμό 2%.

Τα σχόλια του προέδρου της Fed είδαν τους traders να διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, με την CME Fedwatch να δείχνει πάνω από 72% πιθανότητα για μείωση 25 μονάδων βάσης κατά τη διάρκεια του μήνα.

Τα σχόλια του Πάουελ θέτουν επίσης στο επίκεντρο τα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών καταναλωτή, που αναμένονται την Πέμπτη.

Εταιρικά νέα

Στον εταιρικό τομέα, μια σειρά από μεγάλες τράπεζες της Wall Street πρόκειται να υποβάλουν έκθεση την Παρασκευή, ενώ τα στοιχεία από την PepsiCo (NASDAQ:PEP) και την Delta Air Lines (NYSE:DAL) έχουν επίσης προγραμματιστεί πριν από το τέλος της εβδομάδας.


Εκτός από αυτό, η μετοχή της Microsoft (NASDAQ:MSFT) υποχωρεί οριακά αφού ο γίγαντας λογισμικού φέρεται να πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI εν μέσω αυξανόμενου ρυθμιστικού ελέγχου σχετικά με τη γενετική AI στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.


Ο Keith Dolliver, Αναπληρωτής Γενικός Σύμβουλος της Microsoft, έγραψε στην OpenAI την Τρίτη, δηλώνοντας ότι ενώ η θέση του παρατηρητή παρείχε πολύτιμες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του διοικητικού συμβουλίου χωρίς να διακυβεύεται η ανεξαρτησία του, δεν ήταν πλέον απαραίτητο, δεδομένου ότι η Microsoft είχε «δει σημαντική πρόοδο από το νεοσυσταθέν διοικητικό συμβούλιο».

Το αργό υποχωρεί στα αδύναμα κινεζικά στοιχεία


Οι τιμές του αργού υποχώρησαν την Τετάρτη, προσθέτοντας στις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας προκάλεσαν ανησυχίες για την υγεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.


Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού (WTI) μειώθηκαν κατά 0,2% στα 81,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent μειώθηκε κατά 0,3% στα 84,40 δολάρια το βαρέλι.


Οι ανησυχίες για τον αποπληθωρισμό στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, επιβάρυναν την αγορά πετρελαίου την Τετάρτη, αν και μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ έχει περιορίσει τις απώλειες.


Τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, έδειξαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, καθώς συνεχίστηκε η καλοκαιρινή περίοδος οδήγησης.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς έχασαν περίπου 3% στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις λόγω ενδείξεων ότι η ενεργειακή βιομηχανία του Τέξας βγήκε σχετικά αλώβητη από τον τυφώνα Beryl.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο