Ενισχύεται η τιμή του χρυσού εν μέσω προσδοκιών για μείωση επιτοκίων

χρυσός

χρυσού

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν στις ασιατικές συναλλαγές την Παρασκευή, πλησιάζοντας σε βασικά υψηλά επίπεδα, καθώς τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve αυξήθηκαν εν αναμονή των βασικών στοιχείων για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες που αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το κίτρινο μέταλλο ήταν έτοιμο για εβδομαδιαία κέρδη, καθώς μια σειρά από εβδομαδιαίες οικονομικές αναγνώσεις των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο. Αυτή η ιδέα ώθησε το δολάριο σε χαμηλά δύο μηνών.

Οι μειώσεις των επιτοκίων από την Τράπεζα του Καναδά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενίσχυσαν επίσης την αισιοδοξία για χαλαρότερη νομισματική πολιτική, η οποία ωφελεί τις αγορές μετάλλων.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης αυξήθηκε 0,5% στα 2.386,55 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Αύγουστο αυξήθηκαν 0,6% στα 2.405,40 δολάρια η ουγγιά στις 00:59 ώρα ET (04:59 GMT).

Ο χρυσός κατευθύνεται προς εβδομαδιαία κέρδη, αναμένονται μη γεωργικές μισθοδοσίες

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης επρόκειτο να προσθέσει περίπου 2,6% αυτή την εβδομάδα, καθώς οι ήπιες ενδείξεις για την οικονομία των ΗΠΑ – ιδιαίτερα την αγορά εργασίας – τροφοδότησαν τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων.

Οι μετρήσεις ήρθαν λίγες ημέρες πριν από τα βασικά στοιχεία για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες, τα οποία αναμένονται αργότερα την Παρασκευή, και πρόκειται να προσφέρουν πιο οριστικές ενδείξεις για τον τομέα της εργασίας και τα επιτόκια.

Τα στοιχεία για τις μισθοδοσίες έρχονται επίσης πριν από τη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια στατικά. Ωστόσο, οποιαδήποτε σημάδια σχετικά με τη νομισματική πολιτική θα παρακολουθούνται στενά, ειδικά μετά την επιβράδυνση των οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, αλλά είχαν μικτές εβδομαδιαίες επιδόσεις. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας αυξήθηκαν 0,3% στα 1. 014,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργύρου αυξήθηκαν 0,8% στα 31,622 δολάρια η ουγγιά.

Η πλατίνα υποχώρησε κατά 2,6%, ενώ το ασήμι αυξήθηκε σχεδόν 4% αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν, αλλά τα στοιχεία της Κίνας προσφέρουν κάποια υποστήριξη

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού ήταν υποτονικές την Παρασκευή και υποχώρησαν από τα υψηλά ρεκόρ των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ωστόσο, τα θετικά στοιχεία για τις κινεζικές εισαγωγές παρουσίασαν ορισμένες θετικές τάσεις για το κόκκινο μέταλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αναφοράς στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησαν 0,3% στα 10. 116,50 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα μειώθηκαν κατά 0,4% στα 4,6532 δολάρια η λίβρα.

Τα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν την Παρασκευή ότι ενώ οι συνολικές εισαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, οι εισαγωγές χαλκού αυξήθηκαν κατά 2,6% σε ετήσια βάση.

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, αντανακλώντας την ισχυρή βιομηχανική παραγωγή και τη ζήτηση στο εξωτερικό.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο