Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του αργού τη Δευτέρα διευρύνοντας τα κέρδη τους

Pouring Oil

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του αργού τη Δευτέρα διευρύνοντας τα κέρδη τους από την προηγούμενη εβδομάδα καθώς οι επενδυτές βρίσκουν ενθαρρυντικά στοιχεία στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας την ίδια στιγμή που πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα κόψει τα επιτόκια της τουλάχιστον μια φορά πριν το τέλος του έτους.

Η οικονομία των ΗΠΑ, η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, φαίνεται ότι έχει διαφύγει οριστικά από τον κίνδυνο της ύφεσης και οδεύει για μια ομαλή προσγείωση, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Και αυτό ενώ η Fed ετοιμάζεται για μια μείωση των επιτοκίων της φέτος μετά και τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Μάιο.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Philadelphia, Patrick Harker δήλωσε σήμερα ότι βλέπει μόνο μια μείωση των επιτοκίων ως την κατάλληλη προσέγγιση για αυτό το έτος, αν και επισήμανε ότι τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Μάιο είναι “πολύ καλοδεχούμενα”.

Ο αξιωματούχος επισήμανε πάντως ότι θέλει να δει και άλλα στοιχεία πώς ο πληθωρισμός υποχωρεί προς τον στόχο του 2%.

“Αν όλα πάνε όπως έχουμε προβλέψει, νομίζω μια μείωση των επιτοκίων θα είναι η κατάλληλη προσέγγιση μέχρι το τέλος του έτους”, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης μιλώντας σε εκδήλωση στη Φιλαδέλφεια. “Μάλιστα, μπορώ να δω πολύ πιθανό δύο μειώσεις ή και καμία για φέτος, αν τα στοιχεία πάνε από τη μία ή την άλλη κατεύθυνση – άρα και πάλι, όλα θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 1,88 δολ. ή 2,4% και έκλεισε στα 80,33 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Αυγούστου, στο μεταξύ, ενισχύθηκε 1,63 δολ. ή 2% και έκλεισε στα 84,25 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο