Εντός του 2024 περίπου 250 χιλ. τ.μ. νέων κτιρίων logistics αναμένεται να διατεθούν στην αγορά

Εντός του 2024 περίπου 250 χιλ. τ.μ. νέων κτιρίων logistics αναμένεται να διατεθούν στην αγορά, ενώ τα επόμενα χρόνια ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε 300 έως και 400 χιλ. τ.μ. ετησίως σύμφωνα με τα στοιχεία της Cushman & Wakefield Proprius για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

  • Ο κύριος όγκος των νέων κατασκευών εντοπίζεται στη δυτική Αττική, με σαφή προτίμηση στον Ασπρόπυργο. Σχεδόν όλες οι νέες κατασκευές αφορούν «πράσινες» αποθήκες, σχεδόν όλες πιστοποιημένες. Η ζήτηση προέρχεται από πολυεθνικούς κατόχους και οι η μεγαλύτερη ζήτηση εντοπίζεται σε αποθηκευτικές εγκαταστάσεις που ξεκινούν από τις 25 και φτάνουν έως και τις 40 χιλ. τ.μ. σε διαθέσιμη επιφάνεια.

Αυξημένες κατά 30 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις στο α’ τρίμηνο του ‘24

Τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα παραμένουν ισχυρά με 20% αύξηση ετήσιου όγκου επενδύσεων, κάτι που σημαίνει ότι αυξήθηκαν κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2024 σε όλη τη χώρα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

  • Οι αξιοσημείωτες συναλλαγές περιλαμβάνουν την απόκτηση από τη Streem Global (την εταιρεία logistics της αμερικανικής HIG) ενός έργου logistics στη Σίνδο Θεσσαλονίκης επιφάνειας 33 χιλ. τ.μ. σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 60 χιλ. τ.μ.
  • Επίσης έλαβε χώρα η απόκτηση από την Bennet Pharmaceuticals κτιρίου 10 χιλ. τ.μ. στο Κορωπί.
  • Το πρώτο τρίμηνο του 2024 σημειώθηκε ένα σημαντικό ποσοστό συναλλαγών ιδιοκτητών μικρότερου μεγέθους εκπροσωπούμενο από εταιρείες διανομής ή κατασκευής.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο