Επιχειρήσεις: Δέκα ώρες την εβδομάδα κυνηγούν τα «φέσια» από τους πελάτες τους

  Επιχειρήσεις: Δέκα ώρες την εβδομάδα κυνηγούν τα «φέσια» από τους πελάτες τους

  • Πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα ξοδεύουν οι μισές ελληνικές επιχειρήσεις για να καταφέρουν να εισπράξουν οφειλές κακοπληρωτών
  Επιχειρήσεις: Δέκα ώρες την εβδομάδα κυνηγούν τα «φέσια» από τους πελάτες τους
  • Κοστίζουν 275 δισ. ευρώ

  Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων Intrum, το «κυνήγι» των ληξιπρόθεσμων οφειλών υπολογίζεται ότι κοστίζει συνολικά στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις 275 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που υπερβαίνει το ΑΕΠ της Φινλανδίας, ενώ ο χρόνος που σπαταλούν σε αυτό το «κυνήγι» υπολογίζεται συνολικά σε 74 ημέρες ετησίως ή στο 29% των ωρών εργασίας.

  Το κόστος για μια μέση επιχείρηση στην Ευρώπη, κόστος κυρίως διοικητικό το οποίο προκύπτει από τους ανθρώπους που χρειάζεται να διαθέσει και τις εργατοώρες που απαιτούνται για την είσπραξη των οφειλών, υπολογίζεται σε 9.194 ευρώ ετησίως.

  • Η έρευνα της Intrum πραγματοποιήθηκε σε 29 χώρες στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, σε 10.556 επιχειρήσεις μικρές, μεσαίες και μεγάλες, το διάστημα Νοεμβρίου 2022 – Μαρτίου 2023.

  Η Ελλάδα, μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα περιλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών εκείνων όπου απαιτείται ο περισσότερος χρόνος για το «κυνήγι» των οφειλετών. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Φινλανδία, όπου το 51% των επιχειρήσεων ξοδεύει πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα για να καταφέρει να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές.

  • Ακολουθούν η Γαλλία, όπου στην ίδια θέση βρίσκεται το 49% των επιχειρήσεων, η Πολωνία (47% των επιχειρήσεων) και η Γερμανία και η Ελλάδα, όπου το 46% των επιχειρήσεων χρειάζεται να δαπανήσει πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα στο «κυνήγι» των χρεών. Μάλιστα, το 5% χρειάζεται να δαπανήσει πάνω από 20 ώρες την εβδομάδα σε αυτή τη διαδικασία.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

  https://www.kathimerini.gr/economy/562417630/epicheiriseis-deka-ores-tin-evdomada-kynigoyn-ta-fesia-apo-toys-pelates-toys/

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο