Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες κινούνται χαμηλότερα την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν μια σειρά από βασικές αναγνώσεις για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, καθώς και πιθανές μειώσεις επιτοκίων στην Ευρώπη και τον Καναδά αυτή την εβδομάδα.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,4%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,3%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί πτώση 0,3%.

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές ενόψει της ανακοίνωσης βασικών μισθοδοσιών

Τα στοιχεία του δείκτη υπευθύνων προμηθειών για τον Μάιο έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με την ανάγνωση να έρχεται λίγες ημέρες μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο.

Αυτή η αδυναμία οδήγησε τους επενδυτές να αυξήσουν τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Παρασκευή έδειξαν σημάδια σταθεροποίησης.

Η εστίαση αυτή την εβδομάδα είναι στα βασικά στοιχεία για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες την Παρασκευή, με την αγορά εργασίας να είναι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα για τη Fed στη μείωση των επιτοκίων.

Η έκθεση μισθοδοσίας της Παρασκευής αναμένεται να δείξει ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ παρέμεινε ισχυρή και πάλι τον Μάιο, με 185.000 θέσεις εργασίας να προστίθενται, μια μέτρια άνοδο από τον προηγούμενο μήνα.

Οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι μια υπερβολικά ισχυρή οικονομία θα μπορούσε να εμποδίσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια φέτος ή ακόμη και να απαιτήσει αύξηση των επιτοκίων. Αλλά αυτές οι ανησυχίες μετριάστηκαν τον περασμένο μήνα, αν και προσωρινά, από τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση του πληθωρισμού και ψύξη της αγοράς εργασίας.

Ένας πρόδρομος για την απελευθέρωση της Παρασκευής φαίνεται αργότερα την Τρίτη με τη μορφή των θέσεων εργασίας JOLTS για τον Απρίλιο.

Η Fed πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και θα μπορούσε να αισθανθεί πίεση από τις αναμενόμενες μειώσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα του Καναδά αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Εταιρικά νέα

Στον εταιρικό τομέα, η μετοχή της GameStop (NYSE:GME) υποχωρεί 6%, επιστρέφοντας μέρος του απότομου ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, αφού ο επηρεαστής μετοχών Keith Gill φάνηκε να διατηρεί τα κέρδη του στη λιανική πώληση βιντεοπαιχνιδιών μετά από ένα απότομο ράλι την Δευτέρα.

Το Illumina (NASDAQ:ILMN) πραγματοποιεί άνοδο λίγο κάτω από το 1%, μετά την απόφαση της εταιρείας προσδιορισμού αλληλουχίας γονιδίων να αποχωρήσει από το τμήμα δοκιμών καρκίνου του Grail.

Επιπλέον, η μετοχή της Tesla (NASDAQ:TSLA) υποχωρεί 0,5%, αφού οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας μειώθηκαν κατά 6,6% σε 72.573 τον Μάιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ανέφερε το Reuters την Τρίτη, επικαλούμενο στοιχεία από την China Passenger Car Association.

Το αργό αποδυναμώνεται μετά τη συνάντηση του ΟΠΕΚ+

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν την Τρίτη, επεκτείνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση, αφού μια ομάδα μεγάλων παραγωγών σηματοδότησε αύξηση της προσφοράς αργότερα φέτος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού (WTI) διαπραγματεύονται 1,6% χαμηλότερα στα 73,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent υποχωρεί 1,6% στα 77,20 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια υποχώρησαν πάνω από 3% τη Δευτέρα και ήταν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι, γνωστοί ως OPEC+, συμφώνησαν την Κυριακή να επεκτείνουν τις περισσότερες από τις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου μέχρι το 2025, αλλά άφησαν περιθώρια για οικειοθελείς περικοπές από οκτώ μέλη που θα αποκλιμακωθούν σταδιακά.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο