ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ νο.3 – Unibios (μετά τις Ελλάκτωρ και ΠΕΡΦ)

  • ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ
  • Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
  • ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΨΥΝΔΡΙΑΣ
  • OΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ θα διαβάζουμε για την ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ τόσο θα προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Θετικό το γεγονός ότι ελάχιστοι ασχολούνται μαζί της αυτή την περίοδο ενώ συνεχώς βγαίνουν προσφορές τεμαχίων… 

ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΝΕΑΣ ΘΕΣΗΣ 

Unibios

Unibios

****

Unibios

  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ – Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους, υπάρχει ένας συνδυασμός εξελίξεων που αναμφίβολα «διατηρεί θετικό κλίμα», αλλά που θα πρέπει να περιμένουμε για το πού τελικά αυτός θα καταλήξει.
Ξεκινώντας από τα σίγουρα, θα λέγαμε ότι η εισηγμένη εταιρεία έχει εισέλθει τα τελευταία χρόνια σε μια ανοδική τροχιά αποτελεσμάτων, η οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από τα οικονομικά στοιχεία του 2023, όταν αυτά ανακοινωθούν.
  • Ειδικότερα, η Unibios, η οποία το 2022 είχε σημειώσει κύκλο εργασιών 11,24 εκατ. και καθαρά κέρδη 1,287 εκατ. ευρώ, στο πρώτο μισό του 2023 ανέβασε τον κύκλο εργασιών της από τα 3,52 στα 5,19 εκατ. ευρώ και το EBITDA από τα 406 στα 598 χιλ. ευρώ.

Το δεύτερο επιβεβαιωμένο θετικό νέο είναι ότι μετά την περυσινή πώληση τμήματος του ακινήτου της στη Μαγνησία που δεν χρησιμοποιούσε, έναντι 3,7 εκατ. ευρώ, η Unibios όχι μόνο έγραψε έκτακτα λογιστικά κέρδη της τάξεως του 1,3 εκατ. ευρώ (θα προστεθούν στα λειτουργικά κέρδη του 2023), αλλά επιπλέον:

  1. Απέκτησε ρευστότητα ενός εκατ. ευρώ, που μπορεί να τη διαθέσει για την περαιτέρω ανάπτυξή της και
  2. Θα εξοικονομεί κάθε μήνα περίπου 60 χιλιάδες ευρώ τόκων και χρεολυσίων, καθώς εξοφλήθηκε το υπόλοιπο του σχετικού «sale and lease back» του ακινήτου.

Πέραν αυτών, υπάρχουν εξελίξεις σεδύο τουλάχιστον μέτωπα, οι οποίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί και φυσικά δεν είναι βέβαιο πως θα καταλήξουν σε αποτέλεσμα.

  • Η πρώτη εξέλιξη αφορά την ήδη ανακοινωθείσα πρόθεση της Unibios να προχωρήσει σε εξαγορές άλλων εταιρειών του κλάδου. Ήδη από τον περυσινό Ιούνιο η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας είχε θέσει ως στόχο την εξαγορά εταιρείας στη Δυτική Ευρώπη και την αυτόνομη εισαγωγή της θυγατρικής της Watera International στο χρηματιστήριο Euronext των Παρισίων μέσα στην επόμενη τριετία. Επί του παρόντος ωστόσο, δεν έχει οριστικοποιηθεί το deal κάποιας εξαγοράς.

Η δεύτερη εξέλιξη αφορά την προσέγγιση της διοίκησης της εισηγμένης εταιρείας από επενδυτές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον απόκτησης ποσοστού στην Unibios. Μια τέτοια εξέλιξη ωστόσο συμβαίνει κατά καιρούς σε μεγάλο αριθμό εταιρειών (ιδίως όταν το χρηματιστηριακό κλίμα είναι θερμό) και πολύ συχνά δεν καταλήγει σε αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο