Επιστρέφει σταδιακά η αισιοδοξία στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται ανοδικά στην πλειοψηφία τους σήμερα, με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται μετά τα θετικά κέρδη και την καθοδήγηση από τον ηγέτη της AI Nvidia.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,1%, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,4%, ενώ ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί άνοδο 1%.

Η νευρικότητα της Fed περιορίζει την αισιοδοξία

Ωστόσο, ενώ τα θετικά κέρδη από την Nvidia προανήγγειλαν κέρδη για τις μετοχές τεχνολογίας, οι ευρύτερες μετοχές παρέμειναν επιφυλακτικές εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αυξημένα για περισσότερο από το αναμενόμενο, ειδικά μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις από τη Fed για επίμονο πληθωρισμό.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας ενίσχυσαν τους φόβους ότι η Fed γινόταν όλο και λιγότερο σίγουρη ότι ο πληθωρισμός κινείται βιώσιμα πίσω προς τον ετήσιο στόχο του 2%.

Μια σειρά αξιωματούχων της Fed επανέλαβαν επίσης αυτή την ιδέα τις τελευταίες εβδομάδες. Ενώ οι αγορές εξακολουθούσαν να διατηρούν ελπίδες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, οι μελλοντικές αναγνώσεις του πληθωρισμού είναι πιθανό να καθορίσουν την πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου.

Εντείνοντας τις ανησυχίες, ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, δήλωσε ότι δεν αναμένει μειώσεις επιτοκίων το 2024.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Nvidia (NASDAQ:NVDA) πραγματοποιεί άνοδο άνω του 7%, αφού τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του κατασκευαστή τσιπ ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, καθώς και προσέφεραν μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη εσόδων για το τρέχον τρίμηνο, καθώς συνέχισε να επωφελείται από την ισχυρή ζήτηση στον αναπτυσσόμενο κλάδο AI.

Οι Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD) και Broadcom (NASDAQ:AVGO) σημειώνουν άνοδο άνω του 2% η καθεμία, με τους ομολόγους της Nvidia να επωφελούνται από τη συνεχιζόμενη ζήτηση AI, ενώ ο κατασκευαστής τσιπ μνήμης Micron Technology (NASDAQ:MU) ενισχύεται 3,8% και ο σχεδιαστής τσιπ Arm Holdings (NASDAQ:ARM) πραγματοποιεί άνοδο σχεδόν 4%.

Η μετοχή της News Corp (NASDAQ:NWSA) καταγράφει άνοδο 2%, αφού ο ειδησεογραφικός γίγαντας υπέγραψε συμφωνία ανταλλαγής περιεχομένου με την OpenAI, παρέχοντας στην τελευταία πρόσβαση σε περιεχόμενο από αρκετές από τις μεγαλύτερες εκδόσεις της.

Η μετοχή της Live Nation Entertainment (NYSE:LYV) υποχωρεί 6,8%, μετά από μια αναφορά ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδίαζε αγωγή εναντίον της εταιρείας για φερόμενες μονοπωλιακές πρακτικές από τη μονάδα Ticketmaster και ότι οι νομοθέτες επεδίωκαν επίσης διαχωρισμό της Ticketmaster από την εταιρεία.

Η μετοχή της Snowflake (NYSE:SNOW) σημειώνει άνοδο 3,9%, αφού η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων προέβλεψε έσοδα προϊόντων δεύτερου τριμήνου πάνω από τις εκτιμήσεις και αύξησε τις ετήσιες προσδοκίες της.

Η μετοχή της DuPont πραγματοποιεί άνοδο 5,4%, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων για διάσπαση σε τρεις εισηγμένες εταιρείες.

Η μετοχή της Taiwan Semiconductor Manufacturing (NYSE:TSM) ενισχύεται 2,7%, μετά την πρόβλεψη της ταϊβανέζικης εταιρείας κατασκευής τσιπ για ετήσια αύξηση εσόδων κατά 10% στην παγκόσμια βιομηχανία ημιαγωγών, εξαιρουμένων των τσιπ μνήμης.

Η μετοχή της Medtronic (NYSE:MDT) σημειώνει άνοδο 1%, αφού η κατασκευάστρια ιατρικών συσκευών ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα τριμηνιαία κέρδη, υποβοηθούμενη από την ανάκαμψη του όγκου των χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία μετά την πανδημία που ενίσχυσε τη ζήτηση για τις ιατρικές συσκευές της.

Το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει μετά από μια σειρά απωλειών

Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο, με τους traders να εκμεταλλεύονται το risk-on sentiment μετά από μια σειρά απωλειών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) διαπραγματεύονται 1,2% υψηλότερα στα 78,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται 1,1% στα 82,81 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Τετάρτη, την τρίτη αρνητική συνεδρίαση στη σειρά, καθώς τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα. Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος δανεισμού, ενδεχομένως πιέζοντας την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση πετρελαίου στο μεγαλύτερο έθνος κατανάλωσης αργού στον κόσμο.

Επίσης, το κλίμα έπληξε τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, τα οποία αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει μια άντληση 2,5 εκατομμυρίων βαρελιών.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο