Έρευνα Microsoft: Πόσο αυξάνει την παραγωγικότητα η χρήση του Copilot

Microsoft
  • Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Microsoft Ignite, τo 70% των χρηστών του Copilot δήλωσαν ότι ο συμπλοηγός τεχνητής νοημοσύνης τους έκανε πιο παραγωγικούς

Το συνέδριο Microsoft Ignite, που πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ, έφερε στο προσκήνιο όλες τις εξελίξεις και τις τεχνολογικές εφαρμογές που αναπτύσσονται για να βοηθήσουν πελάτες, συνεργάτες και προγραμματιστές της εταιρείας να αξιοποιήσουν συνολικά την τεχνολογία ΑΙ της Microsoft για να μετασχηματίσουν τον τρόπο που εργάζονται και παράγουν.

  • Σύμφωνα με τον τελευταίο Δείκτη Τάσεων Εργασίας της Microsoft, υπάρχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις πως η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της εργασίας.

Πριν από οκτώ μήνες, η Microsoft ενσωμάτωσε το Copilot στο Microsoft 365 για να βοηθήσει τους χρήστες να μειώσουν τον όγκο των «αναπάντητων» ψηφιακών τους υποχρεώσεων (όπως π.χ. η διαχείριση των email τους) και να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους, εστιάζοντας σε εργασίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν, αποκλειστικά, από ανθρώπους.

Ο Δείκτης Τάσεων Εργασίας της Microsoft, που προκύπτει από έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων ερευνών και πειραματισμών, απαντά στο ερώτημα εάν το Copilot θα μετασχηματίσει την εργασία προς όφελος των ανθρώπων:

  •  Το 70% των χρηστών του Copilot δήλωσαν ότι ήταν πιο παραγωγικοί ενώ το 68% δήλωσε ότι βελτίωσε την ποιότητα και επιτάχυνε τη δημιουργική διαδικασία της εργασίας του.
  •  Συνολικά, οι χρήστες ανέφεραν ότι ήταν κατά 29% πιο γρήγοροι σε συγκεκριμένες εργασίες, όπως η αναζήτηση αρχείων και η συγγραφή κειμένων.
  •  Το 64% των χρηστών δήλωσε ότι το Copilot τους βοηθά να δαπανούν λιγότερο χρόνο στην επεξεργασία email και το 87% ανέφερε ότι το Copilot καθιστά πιο εύκολο το να ξεκινήσουν ένα προσχέδιο εργασίας.
  •  Το 77% των χρηστών δήλωσε ότι, αφού χρησιμοποιήσαν το Copilot, δε θέλουν να το εγκαταλείψουν.

Στο πλαίσιο του Microsoft Ignite, η εταιρεία παρουσίασε επίσης επιμέρους βήματα και νέες εφαρμογές της συνολικής της στρατηγικής για την προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, από την υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας έως την εφαρμογή της στην παραγωγικότητα και την ασφάλεια.

Ορισμένες από τις ανακοινώσεις αφορούν:

Αναθεώρηση υποδομής cloud

Η Microsoft έχει πρωτοπορήσει στην τεχνολογία ΑΙ με συνεργασίες όπως αυτή με την OpenAI και την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων του ChatGPT σε εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αναζήτηση, τη συνεργασία, την εργασία και τη μάθηση. Καθώς η Microsoft επιταχύνει το ταξίδι ανάπτυξης στην τεχνολογία του ΑΙ, αναθεωρεί την υποδομή cloud για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη απόδοση σε όλα τα επίπεδα του hardware και του software stack.

Επέκταση της εμπειρίας του Microsoft Copilot

Το 2023, η Microsoft συνέχισε να καλλιεργεί το όραμά της για το Microsoft Copilot, ένα σύνολο εργαλείων που βοηθούν τους ανθρώπους να επιτύχουν περισσότερα χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. Κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα από την βελτίωση της ατομικής παραγωγικότητας, η εταιρεία επεκτείνει την προσφορά λύσεων του Microsoft Copilot για να βελτιστοποιήσει την παραγωγικότητα και τις διαδικασίες σε επίπεδο επιχείρησης, για κάθε ρόλο και λειτουργία, από τους εργαζομένους γραφείου και πρώτης γραμμής έως τους προγραμματιστές και τους επαγγελματίες πληροφορικής.

Η Microsoft πιστεύει ότι στο μέλλον θα υπάρξει ένας ΑΙ συμπλοηγός για να βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλα όσα κάνουν.

Ενδυνάμωση της σύνδεσης δεδομένων και AI

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι τόσο καλή όσο τα δεδομένα που την τροφοδοτούν. Γι’ αυτό η Microsoft δεσμεύτηκε να δημιουργήσει μία ενοποιημένη και απλοποιημένη εμπειρία για να μπορούν οι χρήστες να συνδέουν τα δεδομένα τους με τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας. Το Microsoft Fabric είναι μέρος αυτής της λύσης. Το Microsoft Fabric είναι ήδη διαθέσιμο και ανασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται οι ομάδες, ενώνοντας όλα τα μέλη τους σε μία μοναδική πλατφόρμα που λειτουργεί με την τεχνητή νοημοσύνη και ενοποιεί όλα τα δεδομένα σε μια βάση υψηλής ποιότητας για επιχειρηματική χρήση.

Παρουσίαση νέων εμπειριών στα Windows

Η Microsoft ανανακοίνωσε επίσης νέες εμπειρίες στα Windows 11 και στα Windows 365 που ξεκλειδώνουν νέους τρόπους εργασίας και καθιστούν την τεχνητή νοημοσύνη περισσότερο προσβάσιμη για οποιαδήποτε συσκευή. Για να προωθήσει περαιτέρω τον στόχο της να καταστήσει τα Windows το σπίτι των προγραμματιστών και την καλύτερη τοποθεσία για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, η Microsoft ανακοίνωσε μια σειρά νέων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και παραγωγικότητας για προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένου του Windows AI Studio.

Πηγήot.gr

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο