Έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Toyota για το σκάνδαλο στις πιστοποιήσεις ασφαλείας

Toyota

Αξιωματούχοι του υπουργείου Μεταφορών της Ιαπωνίας ξεκίνησαν επιτόπια έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Toyota Motor την Τρίτη, αφού διαπιστώθηκαν παρατυπίες στις αιτήσεις της για την πιστοποίηση ορισμένων μοντέλων.

Οι διευρυνόμενες επιπτώσεις σχετικά με τις δοκιμές πιστοποίησης οχημάτων προέρχονται από ένα σκάνδαλο δοκιμών ασφαλείας στη μονάδα συμπαγών αυτοκινήτων Daihatsu της Toyota και έχει εξαπλωθεί σε άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αλλά η Toyota, η οποία εδώ και καιρό υπερηφανεύεται για τη φήμη της για την ασφάλεια και την αξιοπιστία της, ήταν η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που υποβλήθηκε σε επιτόπια επιθεώρηση.

Το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας είχε ανακοινώσει σχέδια για τη διεξαγωγή της επιθεώρησης μια ημέρα νωρίτερα, όταν δήλωσε ότι η Toyota, η Mazda, η Honda (NYSE:HMC), η Suzuki και η Yamaha Motor βρέθηκαν να έχουν υποβάλει είτε ελαττωματικά είτε παραποιημένα δεδομένα κατά την υποβολή αίτησης για πιστοποίηση οχημάτων.

Ο πρόεδρος της Akio Toyoda, εγγονός του ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας, ζήτησε συγγνώμη από τους μετόχους, τους οπαδούς των αυτοκινήτων και άλλους ενδιαφερόμενους σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

«Από την άποψη της συμμόρφωσης, πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση της διακυβέρνησης στο μέλλον», έγραψαν αναλυτές της Goldman Sachs σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Οι μετοχές της Toyota υποχώρησαν κατά 1,1% το πρωί της Τρίτης, επεκτείνοντας την απώλεια 1,8% της Δευτέρας. Αυτά της Honda μειώθηκαν κατά 2,3%. Οι μετοχές της Suzuki και της Mazda αυξήθηκαν κατά 0,9%.

Η Toyota και η Mazda δήλωσαν τη Δευτέρα ότι και οι δύο είχαν σταματήσει τις αποστολές ορισμένων μοντέλων.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο