Έργα ύψους $1,9 δισ. θα χρηματοδοτήσει η Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουκρανία

ανάπτυξη

Παγκόσμιας Τράπεζας

Ο βραχίονας ιδιωτικών επενδύσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας αναμένει να χρηματοδοτήσει έργα ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία τους επόμενους 18 μήνες, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του οργανισμού.

Περισσότερα από τα μισά από αυτά καλύπτονται από τον ίδιο λογαριασμό της International Finance Corp, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από εταίρους όπως οι δυτικές κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε η Lisa Kaestner, περιφερειακή διευθύντρια της IFC για την Ουκρανία.

Ορισμένα από τα κεφάλαια θα προέλθουν ως επιχορηγήσεις, αλλά και με τη μορφή εγγυήσεων, γεγονός που επέτρεψε στο IFC να μετατοπίσει την εστίαση των επενδύσεών του, πρόσθεσε.

“Θα μας επιτρέψει να αρχίσουμε να εξετάζουμε επενδύσεις που έχουν πιο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και επικεντρώνονται περισσότερο στις κεφαλαιουχικές δαπάνες, άρα υψηλότερου κινδύνου – επειδή αυτά είναι περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν δυστυχώς να υποστούν ζημιά καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις”, δήλωσε ο Kaestner σε συνέντευξή του στο περιθώριο των εαρινών συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Ο επόμενος γύρος θα περιλαμβάνει έργα όπως οι ποτάμιες μεταφορές στο Δούναβη ή η παραγωγή ενέργειας από ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, το IFC έχει χρηματοδοτήσει έργα ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο