Euroconsultans (ΕΣΥΜΒ): Τα πλεονεκτήματα- προτερήματα και η τεχνική προσέγγιση της μετοχής τους

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενες αναλύσεις ο όμιλος αυτός έχει την τεράστια δυνατότητα να εμφανίζει στα οικονομικά του αποτελέσματα ένα πολύ ισχυρό περιθώριο απόδοσης EBITDA στο 54% και καθαρής κερδοφορίας στο +42% (!).

  • Κοινώς δηλαδή ο όμιλος έχει την ικανότητα από τα 30 εκατ. ευρώ τα 16 εκατ. ευρώ να τα μετατρέψει σε EBITDA κερδοφορία και τα 12,6 εκατ. ευρώ σε καθαρή κερδοφορία δίχως μέσα σε αυτά να έχουμε υπολογίσει σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοίκησης το “κλειδωμένο” εκτιμώμενο EBITDA από τα υπάρχοντα έργα που τρέχουν και φτάνει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Άν σε όλο αυτό το πολύ θετικό σκηνικό προσθέσουμε και το γεγονός ότι παρεμφερείς όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο τομέα της καινοτομίας, της μεταφοράς τεχνολογίας και των τεχνολογικών εφαρμογών που άπτονται της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής με πολύ υγιή ή μηδενικό καθαρό χρέος, όπως είναι αυτή τη στιγμή των Ευρωσύμβουλων, έχουν μια κεφαλαιοποίηση 3 με 4 φορές το εκτιμώμενο EBITDA τότε εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η τιμή της μετοχής έχει όλα τα φόντα να ξεπεράσει κατά πολύ τα 2,20 ευρώ με τη τωρινή κεφαλαιοποίηση των 20 εκατ. ευρώ να είναι στη κυριολεξία για… γέλια.

Περιμένeτε όμως γιατί δεν τελείωσε εδώ, μιας που όλα τα παραπάνω αφορούν την καθαυτού δραστηριότητα των Ευρωσύμβουλων δίχως να έχουμε βάλει μέσα τις τρεις πολύ σημαντικές εξαγορές που ετοιμάζει ο όμιλος σε τρεις πολύ hot τομείς όπως είναι:

Πρώτον  στο χώρο του ESG, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες για την υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, μέσω της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς ESG και της ενσωμάτωσης της βιωσιμότητας και της αειφόρας στις επιχειρηματικές πρακτικές.

Δεύτερον στο ψηφιακό  μετασχηματισμό, στην ανάπτυξη σύγχρονων εφαρμογών πληροφορικής, καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένης τεχνικής υποστήριξης και εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε φορείς του Δημοσίου, ΟΤΑ και επιχειρήσεις παρέχοντας ταυτόχρονα και σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και

Τρίτον στο χώρο της καινοτομίας και της καθαρής πράσινης μετάβασης, των ψηφιακών τεχνολογιών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογιών IoT, καθώς και της διαχείρισης ενέργειας , του ενεργειακού μετασχηματισμού και των ενεργειακών υποδομών.

Μάλιστα σύμφωνα με τη διοίκηση σύντομα θα είναι σε θέση να προβεί στις σχετικές με τις προαναφερθέντες εξαγορές πράγμα που σημαίνει  ότι έτσι όπως το πάει μέχρι τα τέλη του 2024 ο όμιλος θα έχει μεγαλώσει τόσο που το νουμεράκι των 2,20 ευρώ που ανέφερα ώς τιμή μετοχής θα είναι και πάλι… μικρό.

Στη μηνιαία διαγραμματική ανάλυση η μετοχή φαίνεται ότι τώρα μόλις ξεκινάει το μακροπρόθεσμο ταξίδι πρός την περιοχή των 2 ευρώ με μια ίσως μικρή στάση στα 1,70 ευρώ όπου είχε αποτυπωθεί ένας τοπικός τότε πυθμένας στον Αύγουστο του 2014.

Το να “τσαλαβουτάει” κάποιος μπαινοβγαίνοντας στη μετοχή κάτω από τα 1,50 ευρώ ίσως όντως να είναι ένα ενδιαφέρον “σπορ” αλλά έτσι όπως φαίνεται να εξελίσσεται ο όμιλος σε κάποια στιγμή θα αποβεί μοιραίο μιας που όταν αποδράσει το μετέπειτα ανοδικό περιθώριο θα είναι ταχύτατο και μεγαλύτερο.

EBITDA

* Ο Απόστολος Μάνθος@capital.gr είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο