Ευρωαγορές: Μικρές απώλειες εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής

  Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τη τελευταία συνεδρίαση τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί πριν τις κρίσιμες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού την επόμενη εβδομάδα.

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η αμερικανική Federal Reserve συνεδριάζουν την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, να υιοθετήσουν διαφορετική στάση μετά την κοινή πορεία που ακολούθησαν τους τελευταίους μήνες στις αυξήσεις των επιτοκίων.

  Ειδικότερα, η αμερικανική Fed αναμένεται να κρατήσει στάση αναμονής, διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια της, αν και κρίσιμο ρόλο στην απόφαση της θα παίξουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την επόμενη Τρίτη στις ΗΠΑ, για τον πληθωρισμό

  Από την πλευρά της η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει σε άλλη μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στα επιτόκια της παρά την ύφεση που κατέγραψε η Ευρωζώνη, με το ΑΕΠ της να μειώνεται κατά 0,1% το α’ τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

  Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,15% στις 460,01 μονάδες. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σημείωσαν άνοδο 0,7%, ενώ οι τίτλοι εταιρειών χημικών υποχώρησαν κατά 2%. Σε εβδομαδιαία βάση, ο Stoxx 600 σημείωσε πτώση της τάξης του 0,5%

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της Croda International κατρακύλησαν κατά 12,45% καθώς οι προβλέψεις της βρετανικής εταιρείας χημικών για τα ετήσια κέρδη προ φόρων δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο