Ευρωεκλογές 2024: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αριθμούς

Ευρωεκλογές 2024: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αριθμούς

Με 447 εκατομμύρια κατοίκους, η ΕΕ έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες (333 εκατομμύρια), αλλά τρεις φορές μικρότερο από την Κίνα και την Ινδία και το 1,4 δισεκατομμύριο κατοίκους που έχει καθεμιά τους. Η Γερμανία είναι το κράτος μέλος με τον μεγαλύτερο πληθυσμό (84 εκατομμύρια κάτοικοι) και η Μάλτα αυτό με τον μικρότερο (530.000).

Εκτεινόμενη από τον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και από τον Αρκτικό Κύκλο μέχρι τη Μεσόγειο, η ΕΕ καλύπτει 4,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι πιο μικρή από τη Ρωσία (17 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα) ή τις Ηνωμένες Πολιτείες (9,8 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα), αλλά μεγαλύτερη από την Ινδία (3,3 εκατ. τ.χ.).

Οι συστηματικοί έλεγχοι των προσώπων στα σύνορα έχουν καταργηθεί ανάμεσα σε 25 χώρες της ΕΕ που είναι μέλη του χώρου Σένγκεν, στον οποίο δεν ανήκουν μόνο η Κύπρος και η Ιρλανδία. Τα δύο πιο πρόσφατα κράτη μέλη, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, εντάχθηκαν εν μέρει στο χώρο Σένγκεν στις 31 Μαρτίου, όμως οι έλεγχοι συνεχίζονται στα χερσαία σύνορα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο