Εξαγορά της BETA CAE Systems από την αμερικανική Cadence για 1,24 δισ. δολάρια

Η Cadence Design Systems CDNS θα αγοράσει την BETA CAE Systems International AG, η οποία κατασκευάζει λογισμικό ανάλυσης σχεδιασμού κινητήρων αυτοκινήτων και αεροσκαφών, έναντι 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές, ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Cadence.

  • Η Cadence θα πληρώσει περίπου 744 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα με μετοχές και μετρητά που θα προκύψουν από τις επαγγελματικές δραστηριότητες. H Cadence είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λογισμικού που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό ηλεκτρονικών τσιπ, βοηθώντας τους κατασκευαστές τσιπ να αποφασίσουν πού θα τοποθετήσουν δισεκατομμύρια τρανζίστορ για να σχηματίσουν πολύπλοκα κυκλώματα.

Όμως, τα τελευταία έξι χρόνια, έχει προχωρήσει στη σχεδίαση λογισμικού για μεγαλύτερα φυσικά συστήματα, από πλακέτες κυκλωμάτων μέχρι αεροπλάνα. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε έναν υπερυπολογιστή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην προσομοίωση του τρόπου με τον οποίο ρέει ο αέρας γύρω από τους κινητήρες τζετ, μεταξύ άλλων χρήσεων.

  • Η συμφωνία με την BETA CAE είναι μέρος αυτής της τάσης. Το λογισμικό της χρησιμοποιείται ευρέως για την ανάλυση σχεδίων στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική βιομηχανία, με πελάτες όπως οι Honda Motor Co 7267.T, General Motors GM.N και Lockheed Martin LMT.N.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε έρχεται αφότου ο μεγαλύτερος αντίπαλος της εταιρείας, η Synopsys, δήλωσε ότι θα ξοδέψει 35 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την Ansys, έναν άλλο κατασκευαστή λογισμικού ανάλυσης φυσικής.

  • Η εξαγορά της  BETA CAE αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους και η Cadence αναμένει ότι η BETA CAE θα συνεισφέρει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια στα έσοδά της το 2024, ανέφερε η Cadence σε ανακοίνωσή της.

Η εισηγμένη στο Nasdaq, Cadence Design Systems, έχει έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας. Ο κύκλος εργασιών της το 2023 ανήλθε στα 4 δισ. δολάρια, ενώ απασχολεί 11.200 άτομα προσωπικό.

  • Η ΒΕΤΑ CAE έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 90 εκατ. δολάρια και τα προγράμματα που έχει αναπτύξει θεωρούνται συμπληρωματικά των έργων που υλοποιεί η Cadence. Το λογισμικό της χρησιμοποιείται ευρέως για την ανάλυση σχεδίων σε αυτοκινητοβιομηχανίες και αεροδιαστημικές βιομηχανίες, με πελάτες όπως η Honda Motor Co (7267.T), η General Motors (GM.N), και η Lockheed Martin (LMT.N).

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ, ΤΙ… ΠΑΙΖΕΙ;;;; ΟΕΟΟΟΟΟ;;;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο