Φοιτητική Κατοικία: Μηδενική διαθεσιμότητα με μίσθωμα έως 300€ – Ανω των 500€ το 50% των κατοικιών

  • Οικονομικά ακίνητα, κατοικίες με ενοίκιο της τάξεως των 300€-350€, αποτελούν «Όνειρο Θερινής Νυκτός» την τελευταία τετραετία, ιδιαίτερα στις φοιτητικές περιοχές της Αθήνας

  Έον δισεπίλυτο γρίφο της εξερεύσης φθηνής φοιτητικής κατοικίας  θα πρέπει να λύσουν οι οικογένειες, που έχουν επιτυχόντες σε ΑΕΙ, εκτός του τόπου κατοικίας τους. Η εύρεση κατάλληλου σπιτιού για τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια αποτελεί μια ιδιαίτερα δύσκολη και δαπανηρή διαδικασία.

  • Οι οικογένειες των νέων φοιτητών που θα ξεκινήσουν το «σαφάρι» αναζήτησης φοιτητικής κατοικίας πρέπει να είναι προετοιμασμένες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οικονομικά ακίνητα, κατοικίες με ενοίκιο της τάξεως των 300€-350€, αποτελούν «Όνειρο Θερινής Νυκτός» την τελευταία τετραετία, ιδιαίτερα στις φοιτητικές περιοχές της Αθήνας.

  Συγκεκριμένα, στις περιοχές του κέντρου των Αθηνών, οι κατοικίες άνω του πρώτου ορόφου έως 50 τ.μ. με ενοίκιο έως 300€, αποτελούν μόλις το 0,8% (2,89% το 2023, 12,47% το 2022) του συνόλου των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών αυτής της κατηγορίας.

  Συγκεκριμένα, στις περιοχές του κέντρου των Αθηνών, οι κατοικίες άνω του 1ου ορόφου έως 50τμ που διατίθενται με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€, αποτελούν μόλις το 0,8% (2,89% το 2023, 12,47% το 2022) επί του συνόλου των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών άνω του 1ου ορόφου έως 50τμ.

  Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και στις περιοχές των Δυτικών Προαστίων, όπου μόλις το 1,6% (3,7% το 2023, 14,29% το 2022) των κατοικιών άνω του 1ου ορόφου έως 50τμ διατίθενται με μίσθωμα έως 300€ τη φετινή χρονιά. Στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, η διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ είναι μηδενική (0,4%) ενώ στον Πειραιά 0,75%.

  Φοιτητικής Κατοικίας

  Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τους παρακάτω πίνακες , ο ενδιαφερόμενος φοιτητής που θα επιλέξει να αναζητήσει κατοικία στο κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τη φετινή χρονιά το 86,66%, δηλαδή, σχεδόν 9 στις 10 κατοικίες έως 50τμ, έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι τη φετινή χρονιά, 5 στις 10 κατοικίες έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 501€/μήνα, όταν το 2022 ήταν μόλις 1 στις 10 κατοικίες. Ανάλογα με το ζητούμενο μίσθωμα και τη περιοχή, το ακίνητο ενδέχεται να είναι μερικώς ή/και ολικώς ανακαινισμένο.

  Φοιτητικής Κατοικίας

  Παραδείγματα κατοικιών σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας

  Σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες ακινήτων σε ιστοσελίδες, το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€/μήνα, είναι ακίνητα έως 30τμ, επί των πλείστων μη ανακαινισμένα και κυρίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας που δεν βρίσκονται στις πρώτες επιλογές των φοιτητών.

  Φοιτητικής Κατοικίας

  ►Αθήνα Δυτικά Προάστια: 8 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€/μήνα

  Στις περιοχές των Δυτικών Προαστίων, σχεδόν 8 στις 10 κατοικίες έως 50τμ, έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€, εκ των οποίων οι 4 άνω των 500€. Την ίδια περίοδο πέρυσι, 6 στις 10 κατοικίες είχαν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€, εκ των οποίων οι 3 άνω των 500€. Ανάλογα με το ζητούμενο μίσθωμα και τη περιοχή, το ακίνητο ενδέχεται να είναι μερικώς ή/και ολικώς ανακαινισμένο.

  Φοιτητικής Κατοικίας

  ►Αθήνα Νότια Προάστια: 9 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 450€/μήνα

  Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τους παρακάτω πίνακες, ο ενδιαφερόμενος φοιτητής που θα επιλέξει να αναζητήσει κατοικία στα Νότια Προάστια της Αττικής και κυρίως στη Καλλιθέα ή/και Ζωγράφου, η διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ είναι μηδενική.

  Φέτος, σχεδόν 1 στις 10 κατοικίες έχουν ζητούμενο μίσθωμα από 451€ έως 500€, γεγονός που καταδεικνύει την μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων με οικονομικότερο ζητούμενο μίσθωμα. Το 74,9% των διαθέσιμων κατοικιών έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 501€/μήνα.

  Φοιτητικής Κατοικίας

  ►Αθήνα Βόρεια Προάστια: 8 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 500€/μήνα

  Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τους παρακάτω πίνακες, ο ενδιαφερόμενος φοιτητής που θα επιλέξει να αναζητήσει κατοικία στις περιοχές των Βορείων Προαστίων της Αττικής, θα πρέπει να γνωρίζει ότι 8 στις 10 κατοικίες έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 500€/μήνα.

  Φοιτητικής Κατοικίας

  Η μόνη περιοχή που καταγράφει διαθεσιμότητα ακινήτων έως 300€/μήνα και μάλιστα πάρα πολύ μικρή, είναι η Αγία Παρασκευή. Ακίνητα κυρίως έως 20τμ .

  ►Πειραιάς: 7 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 500€/μήνα

  Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τους παρακάτω πίνακες, ο ενδιαφερόμενος φοιτητής που θα επιλέξει να αναζητήσει κατοικία στον Πειραιά με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€, η διαθεσιμότητα πλέον είναι μηδενική. Παράλληλα, τη φετινή χρονιά, 1 στις 10 κατοικίες, έχουν ζητούμενο μίσθωμα από 401€ έως 450€. Διαθεσιμότητα καταγράφεται στα υψηλότερα ζητούμενα μισθώματα, με το 68,68% των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών, να έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 501€.

  Φοιτητικής Κατοικίας

  ► Θεσσαλονίκη: 6 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€/μήνα

  Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τους παρακάτω πίνακες , ο ενδιαφερόμενος φοιτητής που θα επιλέξει να αναζητήσει κατοικία στις περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τη φετινή χρονιά το 59,8%, δηλαδή, σχεδόν 6 στις 10 κατοικίες έως 50τμ, έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€, εκ των οποίων οι τρεις άνω των 501€.

  Φοιτητικής Κατοικίας

  Παραδείγματα κατοικιών σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης

  Σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες ακινήτων σε ιστοσελίδες, το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€/μήνα, είναι ακίνητα έως 30τμ στις δημοφιλείς περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ακίνητα που σε μεγάλο ποσοστό διατίθενται επιπλωμένα ή/και πλήρως ανακαινισμένα. Ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας και σε πολλές περιπτώσεις νεότερα ηλικιακά, διατίθενται στη περιοχή του Βαρδάρη.

  Φοιτητικής Κατοικίας

  Πηγή: imerisia.gr

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο