Φορολογικός έλεγχος στην Foxconn από τις κινεζικές αρχές

Foxconn

Η Foxconn, μια εταιρεία του Fortune 500, γνωστή παγκοσμίως για την κατασκευή των iPhone της Apple, υποβλήθηκε πρόσφατα σε έρευνες από τις κινεζικές φορολογικές αρχές, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα της Κυριακής.

Η Foxconn, μια εταιρεία με έδρα την Ταϊβάν, η οποία είναι επίσημα εγγεγραμμένη ως Hon Hai Precision Industry Co. , Ltd. 2317, έψαξε τα γραφεία της στις επαρχίες Γκουανγκντόνγκ και Τζιανγκσού από φορολογικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με δημοσίευμα της κινεζικής κρατικής εφημερίδας Global Times.

Το Υπουργείο Φυσικών Πόρων επιθεώρησε επίσης τα γραφεία της Foxconn στις επαρχίες Henan και Hubei, όπου η εταιρεία διαθέτει μεγάλα εργοστάσια. Η Foxconn απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Κίνα.

Η έκθεση δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις έρευνες, όπως πότε έγιναν ή τι βρέθηκε.

Αναφέρει επίσης έναν εμπειρογνώμονα ο οποίος δήλωσε ότι “ενώ οι επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από την Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένης της Foxconn, μοιράζονται τα μερίσματα της ανάπτυξης και σημειώνουν αξιοσημείωτη πρόοδο στην ηπειρωτική χώρα, θα πρέπει επίσης να αναλάβουν τις αντίστοιχες κοινωνικές ευθύνες και να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στην προώθηση της ειρηνικής ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών”

Τα τελευταία χρόνια οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν είναι μεγάλες. Η Κίνα διεκδικεί το δημοκρατικά αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της. Οι δύο πλευρές χωρίστηκαν το 1949 μετά από έναν εμφύλιο πόλεμο και δεν έχουν επίσημες σχέσεις, αλλά συνδέονται με δισεκατομμύρια δολάρια σε εμπόριο και επενδύσεις.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα πετάει τακτικά μαχητικά αεροπλάνα και βομβαρδιστικά κοντά στην Ταϊβάν για να επιβάλει τη θέση του ότι το νησί είναι υποχρεωμένο να ενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, αν χρειαστεί με τη βία.

Οι εντάσεις έχουν κατά καιρούς επεκταθεί στην οικονομική σφαίρα. Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει απαγορεύσει την εισαγωγή ανανά, σφυρίδας και άλλων γεωργικών προϊόντων από την Ταϊβάν.

Ωστόσο, απέφυγε σε μεγάλο βαθμό να στοχοποιήσει εταιρείες της Ταϊβάν που δραστηριοποιούνται στην ηπειρωτική χώρα.

Η Foxconn πραγματοποιεί τη συντριπτική πλειονότητα της κατασκευής της στην Κίνα. Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Κυριακής ότι θα “συνεργαστεί ενεργά με τις αρμόδιες μονάδες για τις σχετικές εργασίες και επιχειρήσεις”

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Terry Gou, ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Ταϊβάν, οι οποίες θα διεξαχθούν στις αρχές του επόμενου έτους. Στη συνέχεια παραιτήθηκε από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Foxconn.

Ο Gou θεωρείται ως ένας φιλικός προς την Κίνα υποψήφιος, του οποίου η πολιτική ευθυγραμμίζεται κυρίως με το Kuomingtang, το σημερινό κόμμα της αντιπολίτευσης του νησιού.

Πηγή: fmarketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο