Γατί «βυθίστηκε» η μετοχή της GameStop στην συνεδρίαση της Παρασκευής

GameStop

Οι μετοχές της GameStop υποχώρησαν 19,7% την Παρασκευή, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών δήλωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει επιπλέον μετοχές και ανέφερε προκαταρκτικά αποτελέσματα που έδειξαν πτώση στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.

Σε μια νέα ρυθμιστική κατάθεση, η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών είπε ότι θα πουλήσει έως και 45 εκατομμύρια κοινές μετοχές κατηγορίας Α σε προσφορά στην αγορά. Η πώληση έρχεται μετά την άνοδο των μετοχών του GameStop νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια σύντομη αναβίωση του χρηματιστηρίου των μιμιδίων.

Εν τω μεταξύ, σε ξεχωριστή δήλωση, η GameStop είπε ότι αναμένει τώρα καθαρές πωλήσεις πρώτου τριμήνου στην περιοχή από 872 εκατομμύρια δολάρια έως 892 εκατομμύρια δολάρια, από περίπου 1,24 δισεκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Δύο αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet είπαν ότι ανέμεναν έσοδα α’ τριμήνου περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η καθαρή ζημία της GameStop το πρώτο τρίμηνο αναμένεται να είναι μεταξύ 27 και 37 εκατομμυρίων δολαρίων, μικρότερη από μια καθαρή ζημιά 50,5 εκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη περίοδο. Η εταιρεία κατασκευής τούβλων και κονιάματος παλεύει με τον ανταγωνισμό από ανταγωνιστές που βασίζονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Στα τέλη Μαρτίου, το GameStop ανακοίνωσε έναν απροσδιόριστο αριθμό περικοπών θέσεων εργασίας για να μειώσει το κόστος.

Το ράλι στο GameStop αυτή την εβδομάδα φάνηκε να τροφοδοτείται εν μέρει από δημοσιεύσεις στο X από τον αδρανές λογαριασμό του “Roaring Kitty”, γνωστός και ως Keith Gill, μια από τις βασικές προσωπικότητες στη μανία των meme stock 2021. Το GameStop έφτασε στο υψηλό των 64,83 $ ανά μετοχή την Τρίτη, σημειώνοντας αύξηση περισσότερο από 200% από το κλείσιμο στις 10 Μαΐου.

Το ράλι τελείωσε αργότερα μέσα στην εβδομάδα, με το GameStop να πέφτει απότομα την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι μετοχές έκλεισαν την Πέμπτη στα μόλις 27,67 δολάρια, σημειώνοντας πτώση άνω του 50% από τα υψηλά της εβδομάδας. Οι καθαρές εισροές εμπόρων λιανικής ήταν πολύ μικρότερες από το ποσό που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της φρενίτιδας των συναλλαγών πριν από τρία χρόνια.

Η GameStop έκλεισε την εβδομάδα του rollercoaster με άνοδο 27%.

Ο Michael Pachter, αναλυτής της Wedbush που καλύπτει το GameStop, είπε ότι το GameStop δεν είναι σε θέση να είναι κερδοφόρο.

«Κέρδισαν 6 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι και έκαψαν μετρητά», είπε ο Pachter. «Περιμένουμε να χάσουν 100 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο στο μέλλον. Είναι ένας αγώνας δρόμου για να δουν αν μπορούν να κλείσουν τα καταστήματα αρκετά γρήγορα για να περιορίσουν τις απώλειες, αλλά δεν έχουν σχέδιο που να υποδηλώνει ότι μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα ή τα κέρδη και η βασική τους δραστηριότητα βρίσκεται σε παρακμή».

Ο Pachter έχει βαθμολογία χαμηλής απόδοσης στο GameStop και στόχο τιμής 7 $.

πηγή:www.cnbc.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο