Γερμανία: Σε ιστορικό ρεκόρ η πτώση των τιμών των εμπορικών ακινήτων

ακίνητα

VDP

Οι τιμές των γερμανικών εμπορικών ακινήτων μειώθηκαν κατά 12,1% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, στη μεγαλύτερη πτώση όλων των εποχών, ανέφερε τη Δευτέρα η τραπεζική ένωση VDP, καθώς ο προβληματικός κλάδος των ακινήτων της χώρας υφίσταται τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Αυτό σημαίνει πτώση των τιμών κατά 16,5% από την κορύφωσή τους το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την VDP.

“Δεν διαφαίνεται ακόμη αναστροφή της τάσης στις τιμές των ακινήτων, παρά τις συχνές δημόσιες εικασίες. Η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη προς το παρόν το 2024”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VDP Jens Tolckmitt.

Για χρόνια, τα ακίνητα στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία γνώρισαν μεγάλη άνθηση καθώς τα επιτόκια έπεφταν, ενισχύοντας τη ζήτηση. Αλλά ένα ξαφνικό άλμα στα επιτόκια και το κόστος κατασκευής οδήγησε ορισμένους κατασκευαστές σε αφερεγγυότητα, καθώς η τραπεζική χρηματοδότηση στέρεψε και οι συμφωνίες πάγωσαν.

Η Γερμανία είναι μέχρι στιγμής η Ευρώπη που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα σε μια πορεία που έχει πλήξει επίσης την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι θέσεις εργασίας κινδυνεύουν όλο και περισσότερο και ο κλάδος έχει ζητήσει επείγουσα βοήθεια.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο