Για 31η εβδομάδα συνεχίστηκαν οι εισροές στα εταιρικά ομόλογα

επενδυτές

Οι διεθνείς επενδυτές επένδυσαν 3,6 δισ. δολάρια σε εταιρικά ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια επενδυτικής βαθμίδας την εβδομάδα έως την Τετάρτη, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Bank of America, στην 31η συνεχόμενη εβδομάδα εισροών, το μεγαλύτερο σερί από το 2019.

Η άνοδος των παγκόσμιων επιτοκίων έχει ωθήσει προς τα πάνω τις αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων, προσελκύοντας αγοραστές που προσελκύονται από τις πληρωμές, καθώς και την ελπίδα ότι οι τιμές θα αυξηθούν μόλις αρχίσουν να μειώνονται τα επιτόκια.

Οι επενδυτές τοποθέτησαν 5,1 δισ. δολάρια σε ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια γενικά την εβδομάδα έως την Τετάρτη, ανέφερε η BofA, επικαλούμενη στοιχεία από τον πάροχο δεδομένων EPFR, στην 23η συνεχόμενη εβδομάδα εισροών.

«Οι επενδυτές εξακολουθούν να αγοράζουν αυτό το πρόσθετο premium που μπορούν να πάρουν (στα εταιρικά ομόλογα)», δήλωσε ο Michael Weidner, συν-επικεφαλής του παγκόσμιου σταθερού εισοδήματος στη Lazard (NYSE:LAZ) Asset Management.

Είπε ότι η ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες αγορές έχει στηρίξει τις αγορές εταιρικού χρέους. “Οι περίοδοι αναφοράς συνέχισαν να εκπλήσσουν ανοδικά”, είπε, “η αρνητική πλευρά φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένη στην αγορά πιστώσεων αυτή τη στιγμή”.

Παρά τις ισχυρές εισροές, τα ομόλογα έχουν πληγεί καθώς ο πληθωρισμός παρέμεινε πάνω από τους στόχους της κεντρικής τράπεζας και τα επιτόκια φαίνεται ότι θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις τιμές.

Τα ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας έχουν μειωθεί κατά 1,7% μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τη μέτρηση της BofA, ενώ το δημόσιο χρέος έχει μειωθεί κατά 5,6%.

Οι εκροές χρέους των αναδυόμενων αγορών συνεχίστηκαν την εβδομάδα έως την Τετάρτη στα 1,1 δισ. δολάρια, ανέφερε η τράπεζα στο εβδομαδιαίο ερευνητικό σημείωμα Flow Show.

Οι επενδυτές απέσυραν 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια από ταμειακά κεφάλαια και έβαλαν 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και 600 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα, ανέφερε η BofA.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο