Για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα έμεινε σε αρνητικό έδαφος ο χρυσός

Με κέρδη ολοκλήρωσε την Παρασκευή ο χρυσός, ωστόσο για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα έμεινε σε αρνητικό έδαφος στο 5νθήμερο, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό “ψαλίδισαν” τις προοπτικές για πιο γρήγορη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο χρυσός στην αγορά spot σημείωσε άνοδο 0,52% στα 2.014,60 δολάρια η ουγγιά, αλλά στην εβδομάδα έχασε άνω του 1%. Τα futures για τον χρυσό ενισχύθηκαν σήμερα κατά 0,59% στα 2.026,70 δολάρια η ουγγιά.

Το δολάριο ενισχύθηκε επίσης αυτή την εβδομάδα, ενώ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου πρόσθεσε σήμερα περίπου 8 μ.β. καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου. Παρόλο που ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια αποδυναμώνουν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Καθώς η Fed δεν είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκια τον Μάρτιο, ο χρυσός πιθανότατα θα δυσκολευτεί να σκαρφαλώσει πολύ πάνω από το ορόσημο των 2.000 δολαρίων, δήλωσε ο Έβερετ Μίλμαν, αναλυτής στο Gainesville Coins.

Η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι αρκετά ισχυρή, γεγονός που υποδηλώνει υψηλότερο πληθωρισμό, ο οποίος δεν ευνοεί τις τιμές του χρυσού, και “αναμένω ότι η τιμή του μετάλλου θα υποχωρήσει και άλλο προς τα 1.960 δολάρια”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι traders έχουν μεταθέσει τις προσδοκίες τους για μείωση των επιτοκίων από τον Μάρτιο στον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο