Για κατάχρηση εξουσίας δικάζεται η πρώην εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη

Για κατάχρηση εξουσίας δικάζεται η πρώην εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη

  • «Πρωταγωνίστρια» στην πολύκροτη υπόθεση της απόκρυψης από μέρους της χιλιάδων δικογραφιών, με αποτέλεσμα την παραγραφή χιλιάδων αδικημάτων που διώκονταν σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος

Δικάζεται την Τρίτη, 19 Απριλίου 2024 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων η πολύκροτη υπόθεση της τέως Εισαγγελέως Πρωτοδικών και προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, Μαρίας Τατάκη, που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας κατ’ αληθή πραγματική συρροή (κακούργημα) και για υπεξαγωγή κατά συρροή από υπάλληλο (πλημμέλημα).

Πρόκειται για τη γνωστή στο πανελλήνιο υπόθεση της αφαίρεσης από την τέως λειτουργό της Δικαιοσύνης χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της, με αποτέλεσμα την παραγραφή χιλιάδων αδικημάτων που διώκονταν σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι περίπου 1000 δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο, καθ’ ομολογίαν της, είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της στον Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ εκατοντάδες άλλες στην οικία της ίδιας της τ. Εισαγγελέως.

Επίσης, ότι ακόμα και σήμερα αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών.

Η κ. Τατάκη με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας. Μαζί με αυτήν, συγκατηγορούμενη είναι και η τ. αναπληρώτρια προϊσταμένη της Γραμματείας της εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, Ελένη Ρέγγη, που κατηγορείται για συνέργεια στην κατάχρηση εξουσίας.

Η δίκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού χαρακτηρίζεται κι από μία άλλη ιδιαιτερότητα. Συγκεκριμένα, δεν κλήθηκαν ποτέ να καταθέσουν κι επομένως δεν θα εξετασθούν ούτε στο δικαστήριο οι παθόντες στις χιλιάδες παραγεγραμμένες υποθέσεις.

Για κατάχρηση εξουσίας δικάζεται η πρώην εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο