Για ποιους λόγους το ράλι των κινεζικών μετοχών θα συνεχιστεί

JPMorgan

μετοχές

Οι κινεζικές μετοχές μπορεί να έχουν ακόμα χώρο για να πιέσουν υψηλότερα μετά από ένα αστρικό ράλι τους τελευταίους τρεις μήνες, ανέφεραν αναλυτές της CICC σε σημείωμα, επικαλούμενοι την επίμονη στήριξη της πολιτικής και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών.

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας ανέκαμψαν περίπου 17% και 18%, αντίστοιχα, από τα πολυετή χαμηλά που σημειώθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου. Ήταν τώρα κοντά στην είσοδο σε μια τεχνική ανοδική αγορά από αυτά τα χαμηλά.

Ενώ οι περισσότεροι τομείς επωφελήθηκαν από ένα μείγμα αγοράς ευκαιριών και ελπίδων πολιτικής, οι αναλυτές της CICC σημείωσαν ότι ο γεωργικός τομέας υπεραπέδωσε κατά τη διάρκεια του ράλι, όπως και ο βαριά χτυπημένος τομέας ακινήτων.

Οι αναλυτές της CICC δήλωσαν ότι η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη παρά τα πρόσφατα σημάδια επιβράδυνσης, αν και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ορισμένες βραχυπρόθεσμες προκλήσεις. Το Πεκίνο εθεάθη επίσης να αναπτύσσει σταθερά την πολιτική στήριξης της οικονομίας, καθώς και περισσότερες μεταρρυθμίσεις στις κεφαλαιαγορές.

Οι πρόσφατες, καθυστερημένες επιδόσεις στις αγορές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας – οι οποίες είχαν τις κορυφαίες επιδόσεις μέχρι το 2023 – προσέλκυσαν επίσης ορισμένες ροές ξένων κεφαλαίων στις κινεζικές αγορές. Η τάση αυτή μπορεί να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, ιδίως εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την πορεία των επιτοκίων και στις δύο χώρες.

Παρακολουθήστε αυτά τα τρία θέματα στις κινεζικές αγορές – CICC

Οι αναλυτές της CICC δήλωσαν ότι τρία σημαντικά θέματα αναμένεται να αναδειχθούν στις κινεζικές αγορές καθώς ανακάμπτουν φέτος.

Πρώτον, οι τομείς τεχνολογίας προσανατολισμένοι στην ανάπτυξη που εκτίθενται στις αυξανόμενες τάσεις της βιομηχανίας, όπως οι ημιαγωγοί και οι επικοινωνίες, οι οποίοι έχουν έρθει στο προσκήνιο χάρη στο αυξημένο ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη.

Δεύτερον, οι κατασκευαστές βασικών περιουσιακών στοιχείων – ειδικά εκείνοι των μπαταριών ιόντων λιθίου, της φωτοβολταϊκής ενέργειας και της αιολικής ενέργειας – επρόκειτο να ανακάμψουν αφού είδαν απότομες διορθώσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά επρόκειτο επίσης να επωφεληθούν από την αυξημένη στήριξη πολιτικής.

Τρίτον, οι αναλυτές της CICC δήλωσαν ότι οι τομείς με «ακμάζουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες και υψηλή ορατότητα κερδών», δηλαδή νέα ενεργειακά οχήματα και παρόμοια αγαθά που επωφελούνται από μια παγκόσμια επέκταση.

Ωστόσο, η κινεζική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυξημένους αντίθετους ανέμους. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα επέβαλε υψηλότερους δασμούς στους βασικούς αναδυόμενους τομείς της χώρας, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, τα φάρμακα και οι ημιαγωγοί.

Η κινεζική κυβέρνηση παλεύει επίσης με υψηλότερα επίπεδα χρέους, καθώς αγωνίζεται να αυξήσει τις τοπικές συνθήκες ρευστότητας και να προωθήσει την οικονομική ανάκαμψη.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο