Για την Tesla, μια μικρότερη πτώση των πωλήσεων είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε

Για την Tesla, μια μικρότερη πτώση των πωλήσεων είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε

Σε αυτό το επεισόδιο του Elon, Inc. , συζητάμε πώς η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να αφήσει πίσω της μια… τρομερή χρονιά.

  • Η Τρίτη ήταν μια μεγάλη μέρα στον κόσμο της Tesla, η οποία ανακοίνωσε τους αριθμούς πωλήσεων του δεύτερου τριμήνου. Μετά από ένα καταστροφικό ξεκίνημα για το 2024 και παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις από έτος σε έτος μειώθηκαν, οι αριθμοί δεν ήταν τόσο κακοί.

Μιλάμε για αυτό με τη δημοσιογράφο του Bloomberg Elon Musk, Dana Hull, τον ανώτερο συγγραφέα του Bloomberg Businessweek, Max Chafkin και τον ανώτερο συντάκτη του Bloomberg για τα αυτοκίνητα, Craig Trudell. Επιπλέον, έχουμε πολλά νέα για το SpaceX και το X.

Tesla

  • Πώς ανταποκρίθηκε η αγορά στους αριθμούς πωλήσεων της Tesla;

Δεδομένου ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες, υπήρξε μια αξιόλογη άνοδος της τιμής της μετοχής. Αλλά η υπόθεση που ο Elon Musk έχει κάνει επίμονα ότι η Tesla είναι πολύ περισσότερο από μια εταιρεία αυτοκινήτων έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει όταν πρόκειται να ανακτήσει όλη αυτή τη χαμένη κεφαλαιοποίηση. Οι επενδυτές πιστεύουν αναμφισβήτητα ότι ο Musk, ο οποίος ηγείται έξι εταιρειών, έχει χάσει κάποιο ενδιαφέρον για την επιχείρηση αυτοκινήτων αυτή καθαυτή.

  • Η κυκλοφορία του Robotaxi του Musk έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Αυγούστου. Αυτή είναι μια άλλη τεράστια στιγμή για την εταιρεία και την υπόθεση του Musk ότι η Tesla είναι μια εταιρεία τεχνολογίας ικανή για μετασχηματισμό. Το πρόβλημα είναι ότι τα ταξί του (σε αντίθεση με τα Tesla του) δεν είναι πλήρως αυτόνομα και οι ρυθμιστικές ανησυχίες είναι μεγάλες. Επιπλέον, η ιδέα ότι θα θεωρηθούν «game changer» από τους καταναλωτές είναι εφικτή.

Μαζί με τους αριθμούς παράδοσης αυτοκινήτων, η Tesla αποκάλυψε επίσης αριθμούς αποθήκευσης ενέργειας. Αυτό είναι ένα λιγότερο σέξι μέρος της επιχείρησης, αλλά το γεγονός ότι βάζει αυτά τα στοιχεία μαζί με τα στοιχεία παράδοσης δείχνει ότι η εταιρεία θέλει οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι κάνει σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, τα έσοδα από την αποθήκευση ενέργειας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

  • Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η αποτίμηση της SpaceX είναι 210 δισεκατομμύρια δολάρια, η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία μετά την ByteDance. Το ερώτημα είναι, θα δημοσιοποιούσε ποτέ ο Elon τη SpaceX; Η απάντηση φαίνεται να μην είναι όσο δεν χρειάζεται να συγκεντρώσει χρήματα από τις δημόσιες αγορές. Υπήρξε συζήτηση, ωστόσο, για την απόσχιση της Starlink ως ξεχωριστής εταιρείας.

Επίσης, στα νέα της SpaceX: η εταιρεία θα «θέσει σε τροχιά» τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε σύμβαση 843 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Και το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε κάποια συνταγματική προστασία στις πλατφόρμες. Προς το παρόν, είναι business as usual στο X.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τατιανή Σάγιεχ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο