Γιάννης Βαρδινογιάννης (Motor Oil): «Στρατηγική η συμμαχία μας με τη ΔΕΗ στο υδρογόνο»

Με στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης της Motor Oil την διύλιση, προμήθεια και εμπορία καυσίμων, την επέκταση του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ και την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της εταιρείας στα εναλλακτικά καύσιμα και την κυκλική οικονομία

«Το πράσινο υδρογόνο αφορά κυρίως το μέλλον, η στρατηγική συμμαχία με την ΔΕΗ μας δίνει πολλά περιθώρια ανάπτυξης, το σε ποιες χρήσεις θα χρησιμοποιηθεί το υδρογόνο θα κριθεί από το κόστος»

Η Motor Oil συνεχώς εξελίσσεται και καλείται να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή, η εταιρεία συνεχίζει να κερδίζει σε επίπεδο διυλιστηρίου παραπάνω από διυλιστήρια αντίστοιχης περιπλοκότητας. Στις ΑΠΕ η More, θυγατρική της Motor Oil, έχει χαρτοφυλάκιο 839 MW, το 93% είναι αιολικά.

Η διοίκηση της εταιρείας πρότεινε στην Γενική Συνέλευση τη διανομή συνολικού μερίσματος για τη χρήση 2023 συνολικού ποσού 199,4 εκατ. ευρώ ή 1,80 ευρώ ανά μετοχή. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει διανείμει η εταιρεία από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το μέρισμα θα πληρωθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη καταβληθεί και αναγνωρισθεί ως προμέρισμα χρήσης 2023 το ποσό των 44.313.192 ευρώ (0,40 ευρώ ανά μετοχή) από το Δεκέμβριο του 2023, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 1,40 ευρώ ανά μετοχή θα αναγνωρισθεί στη χρήση 2024.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο