Γιατί η μετοχή της Nvidia βρίσκεται τώρα σε… ύπουλα ύδατα

Στη ζωή, εάν είστε κορυφαίος στη δουλειά, αναμένεται ότι θα εμφανίζεστε για να είστε κορυφαίος κάθε μέρα. Έχετε μια κακή μέρα; Αυτό δεν επιτρέπεται, οπότε πηγαίνετε σφεντόνα αυτά τα χάλια κάπου αλλού.

Σίγουρα, κάποιος καθηγητής κολεγίου που έδωσε μια εμπνευσμένη ομιλία ηγεσίας σε μια ομιλία πριν από 10 χρόνια και τώρα εμφανίζεται σε κλιπ ενός λεπτού στη ροή σας στο Instagram μπορεί να προτείνει ότι είναι εντάξει να έχετε κακές μέρες στη δουλειά, ακόμα κι αν είστε νικητής.

Πιστέψτε με, δεν είναι και μην αφήσετε αυτό το κοινωνικό κλιπ να σας επιτρέψει να σκεφτείτε διαφορετικά.

Η ίδια φιλοσοφία θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στη σημαντικότερη μετοχή του χρηματιστηρίου: την Nvidia (NVDA).

Ξέρω ότι σας αρέσει αυτή η μετάβαση, αναγνώστες του Morning Brief! Ακούστε με για αυτήν την κορυφαία απόδοση στην αγορά.

Την περασμένη εβδομάδα, θυμηθήκαμε πόσο διογκωμένες είναι οι προσδοκίες για την Nvidia και πώς η μετοχή έχει εισέλθει σε επικίνδυνα νερά που πολλοί έμποροι που έφτασαν αργά στο παιχνίδι Nvidia δεν έχουν πλοηγηθεί ποτέ πριν.

Στις 18 Ιουνίου, η κεφαλαιοποίηση της Nvidia έφτασε το εντυπωσιακό ποσό των 3,34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, επισκιάζοντας τη Microsoft (MSFT) για να γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ημερών διαπραγμάτευσης, φαινομενικά χωρίς θεμελιώδη νέα, η εταιρεία έχασε 430 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Για λόγους προοπτικής, η κεφαλαιοποίηση της Coca-Cola (KO) είναι 275 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μερικοί άνθρωποι με τους οποίους μίλησα μου είπαν ότι οι άνθρωποι έπαιρναν κέρδη από την Nvidia στην αρχή του δεύτερου εξαμήνου του έτους. Άλλοι με τους οποίους μίλησα για το podcast μου “Opening Bid” μου είπαν ότι υπάρχει κάποια φλυαρία σχετικά με νέους ανταγωνιστές που εισέρχονται στο χλοοτάπητα της Nvidia και ίσως η εταιρεία να μην είναι τόσο παράλογα κυρίαρχη τα επόμενα πέντε χρόνια όσο πολλοί αναμένουν.

Όλα αυτά είναι δίκαια, αλλά ενισχύουν την άποψη ότι η μετοχή είναι επιρρεπής σε απότομες, εκτός του μπλε αρνητικές μεταβολές του κλίματος, επειδή έχει αυξηθεί κατά 3. 000% σε πέντε χρόνια.

δουλειά Nvidia

Αλλά αν εμβαθύνετε περαιτέρω, μπορείτε να δείτε πόσο έντονες έχουν γίνει οι προσδοκίες για την Nvidia.

Η μετοχή της Nvidia διαπραγματεύεται τώρα σε περίπου 21x (εξαιρετικά απότομες) προθεσμιακές πωλήσεις, από 12x (επίσης απότομες) πριν από δύο μήνες, σύμφωνα με έρευνα του επικεφαλής στρατηγικής αγοράς Creative Planning Charlie Bilello.

  • Αυτό είναι ένα σημαντικό premium έναντι της Microsoft στο 12x και της Apple (AAPL) στο 8x, δύο τεχνολογικοί τιτάνες που αποδίδουν πολύ καλά θεμελιωδώς και είναι πιθανό να συνεχίσουν να λικνίζονται χρόνια μπροστά.

δουλειά Nvidia

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, εκφωνεί ομιλία κατά τη διάρκεια της έκθεσης Computex 2024 στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, στις 2 Ιουνίου 2024. (AP Photo/Chiang Ying-ying) (ASSOCIATED PRESS)

Η μετοχή της Nvidia διαπραγματεύτηκε πρόσφατα περίπου 100% πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, επεσήμανε ο επικεφαλής τεχνικός αγοράς της BTIG, Jonathan Krinsky. Από το 1990, το μεγαλύτερο spread που έχει διαπραγματευτεί ποτέ οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, ενώ ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, ήταν 80% από τη Cisco (CSCO) τον Μάρτιο του 2000, το οποίο σημείωσε το υψηλότερο όλων των εποχών. “Με άλλα λόγια, η Nvidia είναι σε ένα δικό της πρωτάθλημα”, δήλωσε ο Krinsky.

Σίγουρα φαίνεται έτσι.

Παρόμοιες προσδοκίες εφαρμόστηκαν και στον κατασκευαστή τσιπ Micron (MU) που θα προχωρήσει σε κέρδη αυτή την εβδομάδα. Η μετοχή εκτοξεύτηκε λόγω της καθοδήγησης “in-line” που δεν ανταποκρίθηκε στις τρελές προσδοκίες για οτιδήποτε συνδέεται με τη ζήτηση AI.

Και τονίζω τρελό: Τη Δευτέρα, αρκετοί αναλυτές από την πλευρά των πωλητών αύξησαν τις εκτιμήσεις τους και τους στόχους τιμών για τη Micron πριν από την έκθεση. Ως κάποιος που διαχειριζόταν μια ομάδα ερευνητών μετοχών, μπορώ να σας πω ότι αυτή η ενέργεια που οδηγεί σε μια έκθεση κερδών δεν είναι ο κανόνας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Τατιανή Σάγιεχ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο