Γιατί η UBS αυξάνει την πρόβλεψη της για τον δείκτη MSCI AC World

UBS

Η UBS αύξησε την πρόβλεψή της για το τέλος του 2024 για τον δείκτη MSCI All Country (AC) World στις 830 από 800 μονάδες την Τρίτη, επικαλούμενη τη βελτίωση της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου μετοχών, την αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και την πιθανή επιβράδυνση της αύξησης των μισθών στις ΗΠΑ.

Οι τρέχουσες προβλέψεις της χρηματιστηριακής δίνουν ένα δυναμικό «ανόδου» 6% μέχρι το τέλος του έτους για τον δείκτη αναφοράς, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ευρύτερης απόδοσης της παγκόσμιας αγοράς μετοχών.

Οι προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, τα ασθενέστερα παγκόσμια οικονομικά στοιχεία και η ευφορία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη στήριξαν τις παγκόσμιες μετοχές φέτος.

“Η αγορά φαίνεται να μεταβαίνει πολύ πιο γρήγορα από ό, τι περιμέναμε για να αντιδράσει θετικά στα ασθενέστερα δεδομένα”, ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS σε σημείωμα.

Στο μέτωπο της τεχνητής νοημοσύνης, η UBS πρόσθεσε: «Εάν η GenAI ωθήσει προς τα πάνω την αύξηση της παραγωγικότητας κατά 1% από το 2028, τότε το ασφάλιστρο κινδύνου μετοχών είναι 4,7%».

Η UBS βλέπει επίσης παράγοντες όπως οι αναθεωρήσεις κερδών, η παύση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να ενισχύει επίσης την παγκόσμια αγορά μετοχών.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο