Γιατί ο Donald Trump άλλαξε άποψη για τα κρυπτονομίσματα

Trump κρυπτονομίσματα

Ο Donald Trump αγκαλιάζει τα κρυπτονομίσματα στην προσπάθειά του για τον Λευκό Οίκο και η βιομηχανία κρυπτογράφησης αντεπιτίθεται.

Παρά το ιστορικό ρητορικής κατά των κρυπτονομισμάτων και πολιτικών κινήσεων κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος έχει πείσει ορισμένους βαρέων βαρών της βιομηχανίας ότι είχε μια αλλαγή γνώμης.


«Ο πρόεδρος Donald J. Trump είναι η επιλογή υπέρ του bitcoin, υπέρ των κρυπτονομισμάτων και υπέρ των επιχειρήσεων», έγραψε ο Tyler Winklevoss, συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini, την X Πέμπτη, ανακοινώνοντας ότι δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια σε bitcoin BTCUSD, 0,35% στην εκστρατεία του Trump – ένα ποσό που ταιριάζει με τον δίδυμο αδελφό και επιχειρηματικό συνεργάτη του, Cameron Winklevoss.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στους δύο επιστράφηκαν οι δωρεές τους αφού διαπιστώθηκε ότι υπερέβαιναν το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο βάσει του ομοσπονδιακού νόμου, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Η ανάρτηση 1.400 λέξεων από τον Winklevoss αφορούσε κυρίως την επίθεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν για αυτό που περιέγραψε ως «πόλεμο κατά των κρυπτονομισμάτων».

Επέκρινε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τις διορισμένες χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές του για διάφορες ενέργειες – συμπεριλαμβανομένης της ώθησης επιβολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά των εταιρειών κρυπτογράφησης που λέει ότι παραβιάζουν τους νόμους περί κινητών αξιών πουλώντας μάρκες κρυπτογράφησης που πρέπει να εγγραφούν στον οργανισμό, όπως οι δημόσιες εταιρείες που εκδίδουν μετοχές.

Ο Winklevoss δεν ανέφερε τις πολλές περιπτώσεις όπου ο Trump και οι διορισμένοι από αυτόν έκαναν δηλώσεις και προέβησαν σε ενέργειες που θεωρήθηκαν τότε εχθρικές προς το οικοσύστημα κρυπτογράφησης.

Το 2019, εν μέσω διαμάχης σχετικά με το έργο κρυπτονομισμάτων Libra του Facebook, ο Trump παραπονέθηκε ότι η αξία των κρυπτονομισμάτων «βασίζεται στον αέρα».


Οι διορισμένοι του, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin και του πρώην προέδρου της SEC Jay Clayton, επικρίθηκαν επίσης έντονα από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης – ο Mnuchin για τις προσπάθειές του να καταπολεμήσει τις παράνομες οικονομικές συναλλαγές με σκληρούς κανονισμούς για τα πορτοφόλια που φιλοξενούνται από τον εαυτό του και ο Clayton για την εκστρατεία του κατά των αρχικών προσφορών νομισμάτων και για την υπογραφή μιας αμφιλεγόμενης αγωγής κατά του Ripple XRPUSD. 0. 02%.

Οι σκληροπυρηνικοί των κρυπτονομισμάτων, ωστόσο, είναι έτοιμοι να τα ξεχάσουν όλα αυτά ως σφάλμα λανθασμένων συμβούλων που δεν θα καλωσοριστούν πίσω από τον Trump για δεύτερη θητεία.

Ο δικηγόρος κρυπτογράφησης Preston Byrne έγραψε σε πρόσφατο άρθρο για το Blaze ότι είναι «η επίθεση του Μπάιντεν στα κρυπτονομίσματα που θα μπορούσε να παραδώσει τον Λευκό Οίκο στον Τραμπ» και έδωσε επίσης πίστωση στον Τραμπ ότι έθεσε το ζήτημα στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας του 2024.


«Αν τα κρυπτονομίσματα είναι ένα ζήτημα σε αυτόν τον κύκλο, είναι για έναν και μόνο λόγο: επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ το έκανε έτσι», έγραψε ο Byrne.


«Είναι σαφές ότι η συμμετοχή της εκστρατείας του Trump εδώ ήταν προσεκτική, σταδιακή και σκόπιμη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο Trump ανέφερε για πρώτη φορά ευνοϊκά το bitcoin τον Φεβρουάριο «μετά από μια αναταραχή δέσμευσης back-office με τη βιομηχανία».


Στη συνέχεια ήρθαν και άλλα ανοίγματα, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNBC τον Μάρτιο ότι οι υποστηρικτές θα μπορούν να πληρώνουν για συλλεκτικά πάνινα παπούτσια με bitcoin.

Τον περασμένο μήνα, ο Trump υποσχέθηκε στους συμμετέχοντες στο Ελευθεριακό Εθνικό Συνέδριο ότι θα μετατρέψει την ποινή ισόβιας κάθειρξης του Ross Ulbricht, ο οποίος καταδικάστηκε για την ιδιοκτησία και τη λειτουργία μιας παράνομης αγοράς ναρκωτικών στο σκοτεινό διαδίκτυο που ονομάζεται Silk Road, όπου οι χρήστες συναλλάσσονταν με bitcoin.

Η αντιστροφή του Trump στο ζήτημα των κρυπτονομισμάτων έρχεται εν μέσω άλλων ενδείξεων ότι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι βλέπουν την αντίθεση στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως πολιτική ευθύνη.


Τον περασμένο μήνα, δεκάδες Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισαν υπέρ της έγκρισης ενός ρυθμιστικού νομοσχεδίου που υποστηρίζεται από τη βιομηχανία, μια κίνηση που πολλοί θεώρησαν ότι σηματοδοτεί ότι αυτοί οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι δεν θέλουν το εκλογικό κοινό να δει το κόμμα τους ως αντικρυπτογραφικό.

Ο πολιτικός ρεπόρτερ της Semafor, Dave Weigel, παρομοίασε την αλλαγή γνώμης του Trump με την προηγούμενη εγκατάλειψη της ιδέας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να απαγορεύσει το TikTok λόγω των συνδέσεών της με την κινεζική κυβέρνηση.


«Ο Τραμπ γυρίζει 180 στα κρυπτονομίσματα και το TikTok και παίρνει μόνο τα πάνω για το flip, εξηγεί πραγματικά γιατί είναι τόσο ισχυρός υποψήφιος», έγραψε ο Weigel την Πέμπτη στο X.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο