Γιατί οι αναλυτές αυξάνουν την τιμή-στόχο για την μετοχή της NVIDIA

Nvivia

NVIDIA

Η Nvidia (NVDA) κοιτάζει προς τα ανατολικά.

Ο τιτάνας των ημιαγωγών φέρεται να συνεργάζεται με την ινδονησιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Indosat Ooredoo Hutchison σε ένα έργο που αναμένεται να ενισχύσει τις τοπικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές και τα ψηφιακά ταλέντα, ανέφερε το CNBC στις 4 Απριλίου, επικαλούμενο τον υπουργό επικοινωνίας της Ινδονησίας.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα έχουν έδρα τη Σουρακάρτα, στην επαρχία Κεντρική Ιάβα, και θα ενισχύσουν τις τοπικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό και τα ψηφιακά ταλέντα.

Η Nvidia κατασκευάζει τσιπ για την τεχνητή νοημοσύνη και εκτιμάται ότι κατέχει μερίδιο 80% της αγοράς για επεξεργαστές που τροφοδοτούν την τεχνητή νοημοσύνη.

Η εταιρεία βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, δεδομένου ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει σχεδόν τα πάντα.

Τον περασμένο μήνα, η Indosat δήλωσε ότι ήταν έτοιμη να ενσωματώσει την αρχιτεκτονική τσιπ επόμενης γενιάς της Nvidia, Blackwell, στην υποδομή της, με “στόχο να ωθήσει την Ινδονησία σε μια νέα εποχή κυρίαρχης τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογικής προόδου”.

Η αυξημένη παρουσία της Nvidia στην Ινδονησία αναδεικνύει μια ευρύτερη ώθηση στη Νοτιοανατολική Ασία φέτος, καθώς η ζήτηση δεδομένων στην περιοχή γνωρίζει άνθηση.

Οι αναλυτές βλέπουν “σημάδια ζωής στην Κίνα

Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση για την Nvidia, δεδομένου ότι η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι η μεγαλύτερη αγορά ημιαγωγών παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς. Η περιοχή φιλοξενεί επίσης μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής τσιπ στον κόσμο.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά ημιαγωγών στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας το 31,4% των παγκόσμιων τελικών πωλήσεων ή 180 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 574 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, ανέφερε η Citigroup τον Οκτώβριο.

Πέρυσι, τα παγκόσμια έσοδα από ημιαγωγούς μειώθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση, με τις εισαγωγές ημιαγωγών και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στην Κίνα να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση όλων των εποχών.

Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να ανακάμπτουν, σύμφωνα με τους αναλυτές της KeyBanc John Vinh και Jim Long, οι οποίοι δήλωσαν ότι είδαν “σημάδια ζωής στην Κίνα” καθώς αύξησαν τους στόχους τιμών τους για την Nvidia και άλλους κατασκευαστές τσιπ.

“Μας εξέπληξε το γεγονός ότι ακούσαμε σχόλια από τη διανομή στην Κίνα ότι η ζήτηση φαίνεται να ανακάμπτει”, έγραψαν οι αναλυτές σε ερευνητικό σημείωμα. “Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για πραγματική ζήτηση ή απλώς για ανανέωση των αποθεμάτων- ωστόσο, οι μεταπωλήσεις στην αγορά της Κίνας φαίνεται να παρακολουθούνται καλύτερα από ό,τι (στον υπόλοιπο κόσμο)”.

Οι Vinh και Long αύξησαν τους στόχους τιμών για την Nvidia στα 1.200 δολάρια από 1.100 δολάρια, διατηρώντας παράλληλα την αξιολόγηση overweight.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι οι θετικές επιπτώσεις περιλαμβάνουν την ανατροφοδότηση της αλυσίδας εφοδιασμού για τα συστήματα υπολογιστών GB200 της Nvidia για δικτύωση. Τα συστήματα GB200 με μέσες τιμές πώλησης 1,5 έως 2 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να αποτελέσουν μια κύρια διαμόρφωση το 2025, αποφέροντας μόνο σε έσοδα 90 έως 140 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αναλυτές ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι η ανατροφοδότηση της αλυσίδας εφοδιασμού δείχνει ότι τα συστήματα GB200 με μέση τιμή πώλησης 1,5 έως 2 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να γίνουν μια κύρια διαμόρφωση το 2025, αποφέροντας μόνο σε έσοδα 90 έως 140 δισεκατομμύρια δολάρια.

Άλλες τεχνολογικές μετοχές ενισχύθηκαν

“Οι αναφορές από την Ασία δείχνουν ότι οι τάσεις της τελικής ζήτησης σε όλες τις μεγάλες τελικές αγορές (αυτοκινητοβιομηχανία, βιομηχανία, καταναλωτές), με εξαίρεση την τεχνητή νοημοσύνη, εξακολουθούν να είναι αδύναμες”, ανέφεραν οι αναλυτές.

“Ωστόσο, το 1ο τρίμηνο παρακολουθείται να είναι ο πάτος με τους περισσότερους συνεργάτες καναλιών να αναμένουν διαδοχική ανάπτυξη στο 2ο τρίμηνο/3ο τρίμηνο, αλλά με πιο μετρημένο ρυθμό και σαφώς όχι σε σχήμα V”, προσθέτουν.

πηγή:www.finance.yahoo.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο