Γιατί οι αναλυτές παραμένουν bullish για τις μετοχές real estate

μετοχές

μετοχές

Οι μετοχές ακινήτων έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής το 2024.

Ο ευαίσθητος στα επιτόκια τομέας έχει υποαποδώσει σε σχέση με την ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά αυτό το μήνα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα μειώσει το κόστος δανεισμού τόσο γρήγορα όσο ελπίζουν οι αγορές. Το Real Estate Select Sector SPDR Fund (XLRE) – του οποίου τα κορυφαία χαρτοφυλάκια περιλαμβάνουν REITs όπως η Prologis (PLD) και η American Tower (AMT) – έχει μειωθεί κατά περίπου 3% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα, ενώ το SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) κέρδισε περισσότερο από 1%

μετοχές

Αυτό έρχεται μετά από μια δύσκολη χρονιά για τα εμπορικά ακίνητα, όταν οι αξίες των ακινήτων έπεσαν και τα ποσοστά κενών χώρων γραφείων σημείωσαν νέο ρεκόρ. Εν τω μεταξύ, η προσδοκία των επενδυτών ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιβαρύνει τις μετοχές. Από τη Δευτέρα, οι αγορές τοποθετούσαν την πιθανότητα η Fed να προβεί σε μείωση κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον Μάρτιο στο 41%, από σχεδόν 77% πριν από μία εβδομάδα.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Wedbush παραμένουν αισιόδοξοι για το τοπίο των REITs μόλις ξεκαθαρίσει η πορεία της Fed.

“Κάποιος θα μπορούσε να συμπεράνει ότι οι REITs εξακολουθούν να καθοδηγούνται κυρίως από τις μακροοικονομικές τάσεις και άλλους συναφείς παράγοντες (π. χ. καλύτερες από τις αναμενόμενες λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο = λιγότερη δυνατότητα για τη Fed να μειώσει τα επιτόκια)”, έγραψαν οι αναλυτές της Wedbush Richard Anderson και Jay Kornreich σε σημείωμα προς τους πελάτες τους τη Δευτέρα.

“Κατά την άποψή μας, η ανθεκτικότητα της οικονομίας, η ισχυρή αύξηση των μισθών και ο υψηλά απασχολούμενος πληθυσμός των ΗΠΑ είναι τελικά ένα καλό πράγμα με τη μορφή σταθερής/αυξανόμενης ζήτησης για ακίνητα στις περισσότερες μορφές τους. Μόλις υπάρξουν σαφείς ενδείξεις για μια απόδοση του Δημοσίου σε ένα εύρος τιμών, και αυτό θα συμβεί, αναμένουμε ότι οι μετοχές REIT θα σημειώσουν άνοδο”, προσθέτουν οι αναλυτές.

Η Wedbush δεν είναι η μόνη που σκέφτεται έτσι.

“Το δεύτερο εξάμηνο μοιάζει σίγουρα με μια καλύτερη ρύθμιση για τα REITs”, δήλωσε στο Yahoo Finance ο Nick Thillman, ανώτερος αναλυτής της Baird.

Πρόσθεσε ότι “θα έχουμε λίγο καλύτερη ορατότητα σχετικά με . . . το περιβάλλον των επιτοκίων, και στη συνέχεια θα έχουμε επίσης λίγο τη χώνεψη της προσφοράς”

Συνέχισε εξηγώντας ότι “δεδομένου ότι ο δανεισμός είναι λίγο σφιχτός εδώ τους τελευταίους 18 μήνες, ουσιαστικά δεν υπάρχει νέα προσφορά. Έτσι, οι προοπτικές ανάπτυξης αρχίζουν να φαίνονται καλύτερες από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και μέχρι το 2025”


πηγή:www.finance.yahoo.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο