Γιατί οι κινεζικές εταιρείες ακυρώνουν τα σχέδια τους για εισαγωγή στο χρηματιστήριο

εταιρείες

εταιρείες

Οι εταιρείες έχουν προσπαθήσει να ναυαγήσουν τα σχέδια για αρχική δημόσια προσφορά στην Κίνα φέτος, καθώς η εποπτική αρχή κινητών αξιών αυστηροποιεί τους κανόνες για την εισαγωγή μετοχών σε μια πτωτική αγορά.

Σαράντα επτά εταιρείες απέσυραν τα σχέδια εισαγωγής τους από τα χρηματιστήρια της Κίνας μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με 29 αναλήψεις κατά την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία από τα χρηματιστήρια.

Οι ακυρώσεις έρχονται καθώς η Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών της Κίνας (CSRC), υπό τον νέο πρόεδρο Wu Qing, ζήτησε ρυθμιστικές γνώμες από τους συμμετέχοντες στην αγορά και επέβαλε πρόστιμο σε μια εταιρεία για δόλια εισαγωγή, εν μέσω άλλων μέτρων για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, καθώς οι μεγάλοι δείκτες παραμένουν κοντά σε χαμηλά πενταετίας.

Ένας αξιωματούχος της CSRC δήλωσε επίσης την Παρασκευή ότι οι εκδότες μετοχών θα αντιμετωπίσουν βαριές κυρώσεις για λογιστική απάτη και η εποπτική αρχή θα διεξάγει περισσότερες επιτόπιες επιθεωρήσεις.

“Υπό ρύθμιση υψηλής πίεσης, ο αριθμός των αναλήψεων IPO (αρχική δημόσια προσφορά) έφτασε σε νέο υψηλό”, ανέφερε σε σημείωμα ο μεσίτης κινητών αξιών Shenwan Hongyuan.

Οι νέες πωλήσεις μετοχών της Κίνας, οι οποίες κάποτε κυριαρχούσαν στην παγκόσμια αγορά δημόσιων εγγραφών, ήδη επιβραδύνθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους, όταν οι ρυθμιστικές αρχές ξεκίνησαν έναν σταδιακό περιορισμό των δημόσιων εγγραφών για να προωθήσουν μια «δυναμική ισορροπία» μεταξύ επενδύσεων και χρηματοδότησης.

Περίπου 313 εταιρείες ολοκλήρωσαν δημόσιες εγγραφές στην Κίνα πέρυσι, αντλώντας συνολικά 356 δισεκατομμύρια γιουάν (49,5 δισεκατομμύρια δολάρια), από 424 δημόσιες εγγραφές και 587 δισεκατομμύρια γιουάν που αντλήθηκαν το 2022, σύμφωνα με την Guotai Junan Securities.

Την περασμένη εβδομάδα, το Χρηματιστήριο Shenzhen τερμάτισε τα σχέδια IPO του κατασκευαστή συσκευών Ningbo Borine Electric Appliance Co και της διαγνωστικής εταιρείας Fapon Biotech Inc, αφού οι εταιρείες ζήτησαν να αποσύρουν τις αιτήσεις εισαγωγής τους.

Στις αρχές αυτού του μήνα, η CSRC επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία ημιαγωγών S2C Ltd με έδρα τη Σαγκάη για απάτη στην αίτησή της για εισαγωγή, παρόλο που το σχέδιο IPO της εταιρείας ακυρώθηκε τον Ιούλιο του 2022.

“Αυτό σημαίνει ότι η τιμωρία των ρυθμιστικών αρχών για δόλιες εκδόσεις έχει μεταφερθεί στο στάδιο αναθεώρησης της IPO”, δήλωσε η Shenwan Hongyuan Securities.

“Οι δημόσιες εγγραφές μετοχών Α θα εισέλθουν σε μια εποχή όπου η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα”, ανέφερε η χρηματιστηριακή αναφερόμενη σε μετοχές εισηγμένες στην ηπειρωτική Κίνα.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο