Γιατί παραμένουν ελκυστικά για τους ξένους επενδυτές τα κρατικά ομόλογα της Ινδίας

ομόλογα Ινδίας

Τα κρατικά ομόλογα της Ινδίας θα συνεχίσουν να προσελκύουν ξένες ροές, ακόμη και όταν ένα μικρότερο από το αναμενόμενο περιθώριο νίκης για τη συμμαχία υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγή πολιτικής, ανέφεραν διαχειριστές κεφαλαίων.

Οι ξένοι επενδυτές έχουν συσσωρεύσει ομόλογα φέτος και παρέμειναν στην πλευρά των αγοραστών την Τρίτη, παρά το απροσδόκητο εκλογικό αποτέλεσμα που έπληξε τις μετοχές, τα ομόλογα και τη ρουπία λόγω ανησυχιών για λαϊκιστικές δαπάνες και στασιμότητα των μεταρρυθμίσεων.

«Η σπασμωδική αντίδραση των υψηλότερων αποδόσεων και κάποιας αδυναμίας του νομίσματος θα μπορούσε πράγματι να είναι μια ελκυστική ευκαιρία για να προστεθεί κίνδυνος», δήλωσε ο Kenneth Akintewe, επικεφαλής του ασιατικού δημόσιου χρέους στην abrdn.

Παρά τον κίνδυνο πιο λαϊκιστικών πολιτικών, το δημοσιονομικό «σημείο εκκίνησης είναι πολύ ισχυρότερο από το αναμενόμενο» και τα αποτελέσματα των εκλογών δεν κάνουν πολλά για να εκτροχιάσουν τις θετικές προοπτικές για τα ομόλογα, δήλωσε ο Akintewe.

Οι προσδοκίες για έκρηξη λαϊκιστικών δαπανών αμέσως μετά τις εκλογές μπορεί να είναι αβάσιμες, δήλωσε ο Adarsh Sinha, συν-επικεφαλής στρατηγικής Asia FX & επιτοκίων στην Bank of America.

«Για την κυβέρνηση, ποιο θα ήταν το κίνητρο για να ξεσπάσει μετά τις εκλογές βραχυπρόθεσμα;»

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ινδίας για το τρέχον οικονομικό έτος θα πρέπει να σταθεροποιηθεί γύρω στο 5% του ΑΕΠ έναντι δημοσιονομικού στόχου 5,1%, δήλωσε ο Sinha, συνδέοντας την απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς να μειωθεί στο 7% μέχρι το τέλος του 2024.

Η ζήτηση από ξένους επενδυτές και μακροπρόθεσμους εγχώριους αγοραστές είχε ωθήσει τις αποδόσεις των ομολόγων προς τα κάτω μέχρι τη Δευτέρα. Τα ινδικά ομόλογα πρόκειται επίσης να προστεθούν στον δείκτη χρέους αναδυόμενων αγορών της JPMorgan αργότερα αυτό το μήνα, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στη σταθεροποίηση των αποδόσεων.

Η Sinha της Bank of America αναμένει παθητικές εισροές 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ινδικά ομόλογα μέχρι τον Μάρτιο του 2025.

“Παρά τις πιθανές βραχυπρόθεσμες εκροές, η μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης της Ινδίας παραμένει επιτακτική, η οποία είναι πιθανό να προσελκύσει εισροές σε κρατικά ομόλογα μεσοπρόθεσμα”, δήλωσε ο Manish Bhargava, διαχειριστής κεφαλαίων στην Straits Investment Management.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο